ایران گردی

چمن متحرک چملی؛ جاذبه‌ای خاص در تکاب

تودی تریپ: چمن متحرک یا «چملی گل» یکی از بی نظیرترین پدیده های ایران و حتی جهان است که در دل طبیعت جای خود را باز کرده و همچنان راز به حساب می آید.

علف شناور چملی در زبان محلی این منطقه به معنی جزیره علف در برکه، قطعه بزرگ نی است که از چسباندن ریشه های آن به هم و شناور شدن روی آب بدون اتصال به زمین به وجود می آید.

این چمن به صورت جزیره ای متحرک به وسعت بیش از صد متر مربع بر روی حوض کوچکی که با وزش باد و جریان هوا یا حرکت خاصی که آن را منحصر به فرد می کند تغییر جهت داده و در جهات مختلف حرکت می کند خودنمایی می کند. طبیعی

چمن در وسط این حوض معلق و شناور است و پوشش گیاهی کاملاً مطلوب و مناسبی دارد و حتی در فصل زمستان و هوای سرد چمن سبزی خود را از دست نمی دهد.
سالانه حدود پنج هزار گردشگر داخلی و دویست گردشگر خارجی از این اثر بازدید می کنند اما این مکان هنوز در سطح ملی ثبت نشده است.

معرفی چمن متحرک چملی

هنوز دلایل عملی و قابل قبولی برای اینکه چملی چمن را جابجا می کند، پیدا نشده است. به همین دلیل این پدیده عجیب و مرموز باقی می ماند و دیدن آن می تواند هیجان و لذت خاصی را برای شما به ارمغان آورد. در این دریاچه نیزارهای زیادی وجود دارد که طول برخی از آنها به 2 متر می رسد.

چمن نورد چملی;  جاذبه های خاص در تکاب

ریشه این نی ها در هم تنیده شده و قطعات شناور بزرگی را در دریاچه ایجاد کرده است. همچنین اطلاعات دقیقی از علت حرکت چمن چاملی در دست نیست و هر آنچه می دانیم به حدس و گمان محدود می شود. برخی بر این باورند که حرکت این جزیره ناشی از حرکت موقعیت زمین است و برخی دیگر باد را عامل این حرکت می دانند.

چمن غلتان چملی تکاب صرف نظر از دلیل ایجاد آن، اکنون یکی از جاذبه های خاص و منحصر به فرد استان آذربایجان غربی به شمار می رود که دیدن آن خالی از لطف نیست.

این منطقه متعلق به دوره سوم زمین شناسی است. در میان این همه زیبایی دریاچه ای را خواهید دید که در منطقه ای باتلاقی واقع شده است. این دریاچه در میان نیزارهای بلند پنهان شده است. دریاچه ای که عمق آن بین 8 تا 15 متر و ارتفاع آن از سطح دریا 2340 متر است.
با قدم زدن در این منطقه زیبا و اطراف آرامش عجیبی سراسر وجودتان را فرا می گیرد. زیبایی آن به حدی است که اگر عاشق عکاسی باشید نمی توانید انگشت خود را از دوربین بردارید و این همه زیبایی را به حال خود رها کنید. در وسط این دریاچه یک قطعه سبز رنگ است که شبیه کمان روی کمان است. این قطعه جزیره در وسط دریاچه قرار دارد.
مساحت این جزیره حدود 80 متر مربع است. این قطعه شناور حدود 4 تا 5 متر از اطراف دریاچه فاصله دارد. قطر این دریاچه و جزیره سرسبز وسط آن به مرور زمان افزایش یافته است. در حال حاضر قطر این دریاچه 80 متر و مساحت آن یک هکتار است. این دریاچه زیبا زیستگاه اردک های وحشی است.

چمن نورد چملی;  جاذبه های خاص در تکاب

کافی است چند دقیقه به این جاذبه نگاه کنید تا به عجیب بودن آن پی ببرید. این جزیره هر از گاهی تکان می خورد و حرکت می کند. اتفاقی نادر که در چند دریاچه ایران شاهد آن هستیم. این جزیره چمن متحرک یا “چمن رنگی” نام دارد.

همه ساله از شهرهای جنوبی آذربایجان غربی، اهالی شهرستان تکاب و شهرستان های استان های همجوار مانند آذربایجان شرقی، کردستان و زنجان به این منطقه می روند تا زیبایی و جذابیت این دریاچه و جذابیت خاص آن را ببینند. وسط

چمن غلتان چاملی کجاست؟

این مکان با 80 متر مربع مساحت مانند جزیره ای بر روی دریاچه ای کوچک قرار گرفته است که با وزش باد تغییر جهت داده و در جهات مختلف حرکت می کند. این دریاچه همچنین بیش از یک هکتار وسعت دارد و در دره ای عمیق که توسط چمنزارهای بلند و نیزارها احاطه شده است، واقع شده است.

این برکه در وسط دره ای عمیق قرار گرفته که نی، علف سبز، درختان بلند و گل های زیبای اطراف آن جلوه ای خاص، طبیعی و زیبا به آن بخشیده است.

چمن غلتان تکاب در تمام فصول سال سرسبزی خود را از دست نمی دهد.

قطعه چمن متحرک به صورت نیمه کمانی که از محیط اطراف دریاچه جدا شده است، در هنگام حرکت جذابیت زیادی ایجاد می کند و از این نظر یکی از مناطق مهم طبیعی و گردشگری آذربایجان غربی به شمار می رود. از 8 تا 15 متر تخمین زده می شود.

چمن نورد چملی;  جاذبه های خاص در تکاب

ماهی ها و اردک های وحشی جلوه و زیبایی خاصی را در اطراف این چمنزار ایجاد می کنند. بر اساس تحقیقات به دست آمده این منطقه مربوط به دوره سوم زمین شناسی است و چمن از ریشه های در هم تنیده نیزار تشکیل شده است که در این راستا با وزش باد به راحتی حرکت می کند.

از علت حرکت و شنای این چمن شگفت انگیز اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما برخی کارشناسان بر این باورند که حرکت زمین و برخی دیگر ناشی از عوامل طبیعی و باد است.

این جاذبه طبیعی همه ساله با آغاز فصل بهار میزبان بسیاری از ساکنان تکاب، شهرهای جنوبی آذربایجان غربی و شهرستان های استان های زنجان، کردستان و آذربایجان شرقی است.

نبود راه دسترسی مناسب، نبود امکانات رفاهی و بهداشتی مناسب برای حضور گردشگران داخلی و خارجی و همچنین عدم تبلیغات و معرفی این مکان یکی از دلایل ناشناخته ماندن آن است. علاوه بر این جاذبه طبیعی، شهرستان تکاب دارای آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی کم نظیری چون قلعه اربابان، مسجد جامع تکاب، چمن های متحرک است که متاسفانه اثر جهانی تخت سلیمان در این شهر تحت الشعاع قرار گرفته است.

این چمن در 15 کیلومتری شهر تاریخی تکاب قرار دارد.

1) در شهرک تکاب پس از بازدید از تخت سلیمان و زندان برنج می توانید مسیر را ادامه دهید و به چملی گل برسید اما این مسیر بسیار نامناسب و کثیف است و توصیه نمی شود.
۲) از سمت شهر تکاب راه روستای چملی گول را در پیش بگیرید، حدود نیم ساعت طول می کشد تا به این روستا برسید و جاده آسفالته خوبی هم دارد. پس از رسیدن به روستا می توانید ماشین خود را پارک کرده و تا چملی گلی پیاده روی کنید که حدود نیم ساعت طول می کشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا