ایران گردی

مسجد خسروآباد گروس کجاست؟

تودی تریپا _ خدمات توریستی: مسجد خسروآباد گروس مربوط به دوره قاجاریه و در روستایی به همین نام از توابع شهرستان بیجار واقع شده است.

احتمالاً بانی این مسجد خسرو خان ​​اردلان بوده است. این مسجد یکی از مساجد تک ایوانی کشور به شمار می رود و از ویژگی های آن آجرکاری متنوع آن است.

مسجد خسروآباد گروس که از بناهای معروف بیجار به شمار می‌رود، در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۶ با شماره ثبت ۲۶۰۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آشنایی با مسجد خسروآباد گروس

در حال حاضر در هر شهر و روستایی که به آن سفر کنید با مساجد بزرگ و کوچک زیادی مواجه می شوید که هر کدام ویژگی های خاصی دارند.

قدمت برخی از این مساجد بسیار زیاد است و همین امر قدر و منزلت آن را دوچندان کرده است.

یکی از زیباترین و تاریخی ترین مساجد ایران، مسجد خسرو آباد در گروس بیجار در استان کردستان است که برخی آن را با نام مسجد امیر علاالدین می شناسند.

همانطور که گفته شد مسجد خسروآباد در گروس بیهار یکی از تاریخی ترین مساجد ایران است.

این مسجد توسط فردی به نام امیر علاء الدین گروسی از خوانین خسروآباد ساخته شده و تاریخ ساخت آن به دوره زندیه یا دوره قاجاریه می رسد اما تاکنون آسیبی ندیده است.

مسجد گروس خسروآباد کجاست؟

این اثر تاریخی به دلیل اهمیت فراوانی که دارد در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۷۸ با شماره ۲۶۰۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و به ثبت رسید تا گردشگران و مسافران از سراسر جهان به راحتی از آن دیدن کنند. .

مسجد جامع خسروآباد گروس در زمینی بسیار بزرگ ساخته شده است و دارای ویژگی های خاص بسیاری است.

در واقع برای ساخت این مسجد از مسجد جامع سنندج الهام گرفته اند اما معماری داخلی آن ها شباهت زیادی به یکدیگر ندارد و تفاوت های کوچکی با هم دارند.

محوطه مسجد خسروآباد گروس بسیار جالب است و با ورود به صحن آن، اتاق های زیادی را می بینید که در گذشته مسئولان و طلاب مسجد در آن استراحت می کردند.

در همین مکان به راحتی می توان ایوان جنوبی را دید که به شکلی باشکوه طراحی شده است. این مسجد زیبا با استفاده از آجرکاری و نقوش خاصی تزیین شده اما در عین حال بسیار جذاب است.

کسانی که دوست دارند سری به مسجد خسروآباد گروس بزنند و تمام قسمت های آن را از نزدیک ببینند. وقتی به دیدن این مسجد قدیمی رفتید، بازدید از شبستان آن را فراموش نکنید.

در شبستان مسجد ستون های بزرگ زیادی وجود دارد که با آجر پوشانده شده و فضای جالبی ایجاد کرده است.

بر روی شبستان مسجد حدود 15 گنبد زیبا وجود دارد که به شکلی خاص طراحی شده اند. در نمای آب حیاط مسجد تاریخی خسروآباد گروس گذر آب را می بینید که بسیار دیدنی است.

این آب از چشمه ای که در مجاورت مسجد قرار دارد تامین می شود اما دبی و فشار آن زیاد نیست.

طی چند سال گذشته مسئولان تغییرات زیادی در این مسجد ایجاد کرده اند و نورگیرها، حوض ها، ستون ها، سنگفرش حیاط و دیوارها را بازسازی کرده اند.

مسجد گروس خسروآباد کجاست؟

ویژگی های جالب مسجد خسروآباد گروس

مسجد خسروآباد گروس در زمان قاجار توسط مردی به نام امیر علاءالدین گروس (خانین خسروآباد) ساخته شد و همچنان پابرجاست.

به محض ورود به صحن مسجد، خود را در میان اتاق‌هایی می‌بینید که به استراحتگاه طلاب و کارکنان مسجد معروف است و همچنین می‌توانید ییلاق و ایوان جنوبی را در آنجا ببینید.

مسجد جامع خسرو آباد بیجار با تزیینات چشمگیری مانند آجرکاری و طرح های مختلف آراسته شده و اکنون ذهن هر بیننده ای را به وجد می آورد و خروج از آن را سخت می کند.

در بازدید از این مسجد، بازدید از شبستان آن را فراموش نکنید، زیرا ستون های آجری بزرگ آن فضای جالبی ایجاد کرده و برای عکس بسیار مناسب است.

15 گنبد بر روی شبستان مسجد تاریخی خسرو آباد ساخته شده که عظمت خاصی به مسجد بخشیده و بسیار دیدنی است.

با گشت و گذار در دل این بنای تاریخی آرام و دنج، با گذرگاه آبی در نمای صحن مسجد مواجه می شوید که از چشمه جوشان نزدیک مسجد خسرو آباد در گروس کردستان تامین می شود و جریان قوی خود را از دست داده است. در طول زمان.

امروز با بازدید از مسجد آجری گروس می توانید گوشه ای بنشینید و ستون ها، سقف و معماری باشکوه این بنای مذهبی را تماشا کنید.

در چند ماه گذشته مسجد خسرو آباد با نظارت سازمان میراث فرهنگی مرمت شده و حوض، سنگفرش حیاط، نورگیرها و قسمت هایی از دیوارها مرمت شده و اطراف مسجد از لوله هایی برای هدایت و هدایت و هدایت و اجرای آن استفاده شده است. آب را جذب کند

پس از گشت و گذار در این مسجد بزرگ، از دیگر جاذبه های گردشگری بیجار مانند پل صلوات آباد، منطقه حفاظت شده بیجار، تپه چگا و تپه کوبا سوه دیدن کنید و خاطره خوش حضور در این شهر زیبا را زنده کنید.

مسجد گروس خسروآباد کجاست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا