فاصله رشت تا دریاچه ویستان
تودی تریپ: استان گیلان یکی از مهم ترین و زیباترین استان های شمالی ایران است.
حومه ای سرسبز و بی نظیر که به طور کامل پوشیده از جنگل های انبوه با درختان سر به فلک کشیده است.
اگر اغراق نباشد شاید بتوان این توصیف را از این استان گفت که گیلان سرزمینی است که همه چیز در آن کامل است.
جاذبه های طبیعی بسیار چشم نواز این استان باعث می شود بسیاری از مسافران و گردشگران همیشه گیلان را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.
جاذبه های استان گیلان سابقه ای مفصل و طولانی دارد و هر کدام از این جاذبه ها حرفی برای گفتن دارند.
در این مقاله هدف ما ارائه یکی از این داستان هاست.
آشنایی با دریاچه ویستان
ویستان دریاچه ای زیبا و دیدنی در استان گیلان است که در دل جنگل ها، کوه ها و دشت ها قرار گرفته است.
این دریاچه طبیعی با چشم اندازی شگفت انگیز و شگفت انگیز یکی از زیباترین شاهکارهای استان گیلان به شمار می رود و همه ساله پذیرای گردشگران زیادی از نقاط مختلف ایران است.
دریاچه ویستان حاصل زمین لرزه مهیب رودبار است و آب آن با آب جاری از ارتفاعات و همچنین چشمه های زیرزمینی و آب های سطحی پر می شود.
این دریاچه به دلیل مسیر نسبتا صعب العبوری که دارد مورد توجه گردشگران قرار نمی گیرد و به همین دلیل مکانی بکر و آرام به حساب می آید. اما با نگاهی به دریاچه وستان که مانند گوهری درخشان در میان جنگل و درختان است، رنگ آبی آن در ترکیب با رنگ سبز درختان راش و بلوط و ایجاد منظره ای دیدنی، ارزش زحمت را دارد.
یکی از ویژگی های بارز دریاچه ویستان موقعیت جغرافیایی آن است که در دامنه کوه و در دل جنگل های سرسبز قرار گرفته است.
اطراف این دریاچه را جنگل ها، تپه ها و مراتع سرسبز و جذاب احاطه کرده است، به طوری که در یک طرف جنگل های راش و در طرف دیگر این دریاچه چمنزارها و تپه ماهورها قرار دارد.
دریاچه ویستان دارای آب شیرین است که از آب های سطحی و چشمه های زیرزمینی تامین می شود.
علت تشکیل این دریاچه با توجه به نظرات زمین شناسان زلزله بیان شده است.
دریاچه ویستان 4 هکتار وسعت و 100 متر عمق دارد و ارتفاع آن از سطح دریا به 1250 متر می رسد.
این دریاچه در تمام فصول سال مملو از آب است و جدا از طبیعت غنی و چشم اندازهای بی نظیر، از آرامش و سکوت خاصی نیز برخوردار است.
تنها صدایی که در این دریاچه شنیده می شود آواز دلنشین پرندگان است.
دریاچه وستان در هوای بارانی و مه آلود بسیار باشکوه و زیبا است و در روزهای آفتابی با انعکاس تصویر درختان سبز و آسمان آبی جلوه شگفت انگیزی را برای گردشگران ایجاد می کند.
دریاچه ویستان کجاست؟
شهرستان رودبار بزرگترین شهرستان استان گیلان در جنوب رشت واقع شده و مرکز آن شهر رودبار است.
این شهر به دلیل داشتن جاذبه های طبیعی فراوان از جمله مزارع، رودخانه ها، دریاچه ها، جنگل ها و چشمه ها، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شمال کشور و دیدنی های گیلان به شمار می رود.
دریاچه ویستان یکی از جاذبه های طبیعی و جوان رودبار است که در شهرستان کرگام و براسر واقع شده است.
دریاچه یسان، استخر ویستان، دریاچه بره سر و دریاچه بره سر نام های دیگر این دریاچه است.
نشانی: استان گیلان، بخش رودبار، بخش خورگام، روستای بره سر، دریاچه وستان
فاصله دریاچه وستان برسر تا رودبار 56 کیلومتر (حدود 90 دقیقه با ماشین)، 90 کیلومتر تا رشت (حدود 110 دقیقه با ماشین) و 310 کیلومتر (حدود چهار ساعت و 30 دقیقه با ماشین) تا تهران، با مسیرهای مختلف رسیدن به آن .
دریاچه ویستان یکی از دیدنی های اطراف رشت است. بنابراین اگر از این شهر به سمت دریاچه حرکت می کنید باید از اتوبان رشت – قزوین وارد شوید.
با رسیدن به رستم آباد مسیر خود را تغییر دهید و به سمت توتکابن حرکت کنید. وارد جاده منتهی به توتکاب شوید.
این جاده در مسیری آسفالته اما پر پیچ و خم شما را به روستای برسر مرکز دهستان هرگام می رساند. سپس از بلوار امام خمینی در جنوب بره سر وارد جاده اصطخر وستان شوید. این استخر در دو کیلومتری این مسیر قرار دارد.
اگر از تهران به سمت حوضه ویستان می روید باید از اتوبان قزوین – رشت استفاده کنید.
پس از رسیدن به لوشان، دو راه برای دسترسی به استخر سربرهنه پیش روی شما خواهد بود. مسیر اول با وجود زیبایی های فراوان، عموماً سنگلاخی و صعب العبور است و در روزهای بارانی به سختی قابل عبور است.
مسیر دوم طولانی تر و آسفالت است. اما زیبایی بکر کمتری وجود دارد.
- در جاده اول بعد از لوشان مسیر را به سمت داماش تغییر دهید. از لوشان تا داماس جاده ای 40 کیلومتری وجود دارد و از داماس تا برسر باید 8 کیلومتر پیاده روی کرد. در بالای کوه و قبل از ورود به شهرک، جاده ای در سمت چپ وجود دارد که به دریاچه منتهی می شود.
- مسیر دوم برای رسیدن به دریاچه ویستان از تهران ادامه مسیر آزادراه قزوین رشت تا رسیدن به رستم آباد است. وقتی به رستم آباد رسیدید از خروجی سمت راست خارج شده و وارد جاده توتکابن به سمت برسر شوید. این جاده شما را به ابتدای برسر و سپس به جاده دریاچه وستان می رساند.