بهترین سوغات خوراکی سیستان و بلوچستان چیست؟
به گزارش تودی تریپ، به نوشته کجارو، سیستان و بلوچستان سرزمینی پهناور و کویری در جنوب شرقی ایران نه تنها با جاذبه های تاریخی و طبیعی خود مسافران را به سوی خود می کشاند، بلکه طعمی به یاد ماندنی از شیرینی های سنتی و اصیل خود را نیز عرضه می کند.
در این مطلب گشتی در میان سوغاتی های خوراکی این استان می زنیم و با طعم شیرینی های لذیذ و لذیذ آشنا می شویم که هر کدام حکایتی از سنت و فرهنگ این منطقه را به همراه دارند.
شیرینی های رنگارنگ و خوشمزه
-
لاندو: این شیرینی دلچسب و خاص از گندم، کنجد و خرما طعمی گرم دارد و به همین دلیل یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان به حساب می آید. لندو سوغات معروف سیستان و بلوچستان طعمی منحصر به فرد دارد و برای پذیرایی از مهمانان و مصرف روزانه در عصرانه استفاده می شود.
-
تجی: این شیرینی خوشمزه و مقوی از جوانه گندم، آرد گندم، چربی حیوانی و آب تهیه می شود. برخی بر این باورند که تجگی شبیه سمنو است و آن را «سمنوی جنوبی» می نامند. تهیه آرد جوانه گندم برای پخت این شیرینی از دی ماه آغاز می شود و تا عید نوروز ادامه دارد.
-
چنگال: نان چنگال با طعم بی نظیرش گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این نان شیرین سنتی از گذشته تاکنون با دوغ خورده می شود و برای پذیرایی از سفره های نذری، افطار ماه مبارک رمضان، مهمانی ها و مجالس استفاده می شود. برای تهیه این شیرینی از خرما، نان محلی تافتون یا نان سیسرک، کنجد، روغن حیوانی و شکر استفاده می شود.
-
کوکی های زابلی: این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار در اشکال مختلفی درست می شود که شکل سنتی آن مثلثی است. در گذشته استفاده از کلوچه خرمایی برای پذیرایی از نوروز بایرام، جشن ها و اعیاد مذهبی رایج بود. اما امروزه برای سرو در تمام فصول و همچنین به عنوان صبحانه و غذای کودکان استفاده می شود.
نان های اصل و محلی
-
حفره ها: این نان چرب طعم بی نظیری دارد و در انواع غذاها و خورش ها استفاده می شود. برای درست کردن دوتین ها از آرد و آب و نمک استفاده می شود و بعد از آماده شدن خمیر به دو قسمت تقسیم می شود و بعد از استراحت هر کدام از چانه ها را جداگانه پهن می کنند و روی آن را کره می زنند.
-
برک: این نان محلی که اغلب با سبزیجات محلی و سبزی هایی مانند سوزی یا اسفناج پر می شود طعم بی نظیری دارد. بورک را معمولا به صورت مثلثی می پیچند و در فر یا فر می پزند.
-
پوراناس: این نان که بیشتر در بین عشایر و عشایر سیستان و بلوچستان رایج است بسیار راحت و سریع تهیه می شود. زنان عشایری روی ماسه ای که روی آتش گرم می شود نان درست می کنند.
-
خلفا: این نان اصیل و محلی منطقه زابل به دلیل طعم و بافت لطیف بسیار محبوب است. برای تهیه این نان از آرد گندم، تخم مرغ، شیر، آب، مخمر، شکر، زردچوبه، تخم گشنیز، رازیانه، سیاه دانه و زعفران استفاده می شود.
-
تیموش: این نان خوش طعم و لذیذ بافتی شبیه نان پیتا دارد و در مقایسه با تکه های پیاز نازک است. نان تیموش از مخلوطی از مواد اولیه مانند آرد، آب، روغن و نمک تشکیل شده است.