ایران گردی

بازدید از مسجد جامع میبد را از دست ندهید

تودی تریپا _ خدمات توریستی: مسجد جامع میبد یزد از چند مسجد تشکیل شده است که هر بیننده و گردشگری را با فضای معماری متنوع و متنوعی روبرو می کند.

این بنا یکی از مساجد ایوانی استان یزد است که این طرح در این استان بسیار متداول است و در بسیاری از مساجد دیگر استان یزد دیده می شود.

قدمت این مسجد مربوط به قرن دوم هجری است و با بسیاری از مساجد اولیه اسلامی در ایران قابل مقایسه است. پررونق ترین دوران حیات مسجد قرن هفتم تا نهم هجری قمری بوده است.

گلخانه مسجد با معماری آل بویه و گنبد اصلی آن با معماری آل مظفر (مرکز حکومت وی ​​از ابتدا در میبد بود) از فضاهای برجسته این مسجد است.

قدیمی ترین قسمت باقی مانده از این مجموعه، بنای خشتی و گلی است که به مسجد حسنی معروف است. مسجد جامع میبد به شماره 1347 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

میبد شهری تاریخی در دل کویر است که باستان شناسان قدمت آن را حدود 7000 سال تخمین می زنند.

در این شهر علاوه بر نارین قلعه میبد که یکی از قدیمی ترین مناطق سکونت و سکونت انسان در استان یزد است، بناهای ارزشمند دیگری مانند برج کبوترخان، آتشکده حسن آباد، مجموعه کاروان رباط، پیرچراغ و مسجد جامع میبد به عنوان یک سند تاریخی، فرهنگ، تمدن و هویت این منطقه از کشور را در بر می گیرد. بافت تاریخی میبد بسیار زیبا و دلنشین است.

حتما از مسجد جامع میبد دیدن کنید

آشنایی با مسجد جامع

مسجد جامع شهر میبد از تعدادی مسجد تشکیل شده است که با توجه به معماری هر بخش می توان فضاهای مختلفی را ردیف کرد.

بر اساس اسناد تاریخی، این بنای قدیمی یکی از قدیمی ترین مساجد تمدن اسلامی به شمار می رود که سازندگان آن بنا و شالوده بنای اول را در قرن دوم هجری ساخته اند.

با گذشت زمان معماران و طراحان گذشته سعی در مرمت و یا اضافه کردن بخش‌های مختلف آن داشتند تا مسجدی با معماری، ساختار و ترکیب فعلی‌اش برای آیندگان به یادگار بماند.

یکی از مهم ترین ویژگی های این عمارت دوران اوج استفاده از آن است که به گفته باستان شناسان به قرن هفتم تا نهم هجری قمری می رسد.

در آن زمان گلخانه مسجد توسط هنرمندان حکومت آل بویه ساخته شد و ایوان و گنبد اصلی آن توسط استادان آل مظفر ساخته شد.

از جمله اقداماتی که در ساخت این بنای ارزشمند انجام شده، تغییر نقشه و نقشه اولیه مسجد جامع طی چندین قرن است.

بدون شک با سیر تحولات اجتماعی و فرهنگی بسیاری از علوم دستخوش تحول اساسی شده اند که معماری ایرانی را نیز در بر می گیرد.

استادکاران و هنرمندان ایران زمین با در نظر گرفتن شرایط مناسب برای توسعه اصول معماری، با ساخت و اصلاح فرم اصلی برخی از آثار دوران پیشین خود، گام مهمی در این زمینه برداشته اند.

مسجد جامع میبد یزد نیز از این قاعده مستثنی نبود و بارها مورد مرمت یا تغییر قرار گرفت. به گونه ای که طرح اولیه مسجد از شکل شبستان ها به مسجدی گنبدی شکل با ایوان تبدیل شد و سپس به سمت غرب گسترش یافت.

این اقدام صحن مسجد را بزرگتر از گذشته کرد.

همچنین سازندگان و طراحان این مجموعه مناره های بلند و قطوری را در انتهای شمالی مسجد اضافه کردند. در این میان بسیاری از مورخان دوران پس از قرن هفتم هجری را اوج تحول اعلام کرده‌اند.

حتما از مسجد جامع میبد دیدن کنید

معماری دیدنی مسجد جامع

مسجد جامع میبد یزد از چند مسجد تشکیل شده است که باعث شده گردشگران بیشتری برای بازدید از این بنای تاریخی به این شهر بیایند.

این بنا یکی از مساجد ایوان دار استان یزد است که نقشه و طرح این گونه بناها در این استان بسیار متداول و متداول است و در بسیاری از مساجد دیگر استان یزد به چشم می خورد.

مساحت این مسجد تاریخی عظیم و باشکوه حدود 3000 متر مربع است و دارای قسمت هایی مانند گنبد، سوله های متعدد از جمله سوله زمستانی (گلخانه) و ییلاقی، ایوان، چندین ورودی، هشتی، مسجد حسنعلی، امام حسن (ع) است. ع) مسجد و مقاطع ایجاد دیگری.

در سطح میانی که در واقع حیاط ساختمان است، طرح طاق مکرر را در بدنه های آن مشاهده می کنید.

  • ایوان ها و ایوان ها

این مسجد به خاطر شبستان‌هایش که در فصل سرما مورد استفاده قرار می‌گرفت و همچنین به‌خاطر ایوان‌های عظیمش که در فصول گرم سال مورد استفاده قرار می‌گرفت، شهرت داشت. این دو قسمت از مهم ترین و بدیع ترین قسمت های مسجد جامع میبد یزد هستند.

  • کتیبه های روی مساجد

قسمت دیگری از این مسجد که اهمیت زیادی دارد در قسمت درب ورودی اصلی است که دارای در ورودی نسبتاً طولانی است و در ورودی نیز کتیبه ای از چوب دارد و تاریخ حک شده بر آن 913 است.

داخل محراب این مجموعه کتیبه دیگری به نام دوازده امام و تاریخ 867 هجری قمری وجود دارد.

حتما از مسجد جامع میبد دیدن کنید

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا