ایران گردی

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

تودی تریپ – خدمات مسافرتی: مسجد جامع بوکان که از دیدنی های استان آذربایجان غربی به شمار می رود بیش از یک قرن است که محل برگزاری نماز جمعه بوکان است. بنا بر اسناد تاریخی، این مسجد در دوره قاجاریه توسط شخصی به نام علی اصفهانی به سبک معماری بسیار ساده اسلامی ساخته شده است. مسجد جامع بوکان در سال 1379 هجری شمسی به شماره 3480 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

آشنایی با مسجد جامع بوکان

بوکان در مقایسه با بسیاری از شهرهای ایران شهری جوان و تازه تاسیس به شمار می رود و از نظر بافت تاریخی در دوران قاجار و قرن نوزدهم میلادی ساخته شده و بیش از دو قرن قدمت دارد.

در سال 1368 بوکان در تقسیمات کشوری ایران از ناحیه به شهر ارتقا یافت و ظرف 30 سال سومین شهر کردنشین ایران شد. بوکان در بسیاری از شاخص های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و سیاسی پیشرفت چشمگیری داشته است.

مسجد جامع بوکان که یکی از دیدنی های استان آذربایجان غربی است، بیش از یک قرن است که محل برگزاری نماز جمعه شهر بوکان است.

حتما از مسجد جامع بوکان دیدن کنید

بنا بر اسناد تاریخی، این مسجد در دوره قاجاریه توسط شخصی به نام علی اصفهانی به سبک معماری بسیار ساده اسلامی ساخته شده است. مسجد جامع بوخان در سال 1379 هجری شمسی به شماره 3480 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

مسجد جامع بوکان یکی از دیدنی های بوکان در استان آذربایجان غربی است که در کنار تپه قدیمی قلعه سردار و در سمت شرق رودخانه سراب قرار دارد. همچنین بازاری در جلوی مسجد وجود دارد که به بازار سردار معروف است. مسجد جامع بوکان در حال حاضر برای اقامه نماز جمعه مورد استفاده مردم شهر بوکان است.

این مکان یکی از آثار تاریخی و مذهبی است که در بین مردم بسیار محبوب است. حاکم وقت بوخان که شخصی به نام محمد حسین خان سردار مکری و از خویشاوندان مظفرالدین شاه بود دستور ساخت مسجد و همچنین زمینی را به این منظور وقف کرد.

مسجد جامع بوکان با مساحت 1871 متر مربع دارای معماری سنتی اسلامی است که معماری اصیل آن در دوره قاجار انجام شده است.

حتما از مسجد جامع بوکان دیدن کنید

شبستان اصلی مسجد دارای پلانی مستطیل شکل است که دارای 42 ستون سنگی در هفت ردیف شش تایی است که پلان را به هشت شبستان تقسیم می کند. محراب مسجد در ضلع جنوبی تالار بزرگ (قسمت مردانه) در طاق نما با طاق ضربی ساخته شده است.

در ضلع شمالی مسجد جامع، نیم طبقه نیز دیده می شود که به عنوان شبستان زنانه استفاده می شده است. در تابلوی جلوی مسجد توضیحاتی در مورد ابعاد مسجد، تزئینات و طاق نماها دیده می شود. در سال 1345 هجری قمری بنای مسجد توسعه یافت و چهار گنبد آجری و سه ستون به آن افزوده شد.

در سال 1375 هجری شمسی شبستانی به ابعاد 20×30 متر به بنا افزوده شد که مانند شبستان مسجد اول دارای ستون های متعدد با طاق های چشم نواز و متصل به شبستان اولیه است. مسجد در حال حاضر بدون مناره است و ظاهری بسیار ساده دارد. اما در سال های اولیه مناره ای وجود داشته که امروزه اثری از آن دیده نمی شود.

معماری مسجد بزرگ بوکان

مسجد جامع بوکان با مساحت 1871 متر مربع دارای معماری سنتی اسلامی است که معماری اصیل آن در دوره قاجار انجام شده است.

حتما از مسجد جامع بوکان دیدن کنید

شبستان اصلی مسجد دارای پلانی مستطیل شکل است که دارای 42 ستون سنگی در هفت ردیف 6 تایی است که پلان را به هشت شبستان تقسیم می کند. محراب مسجد در ضلع جنوبی تالار بزرگ (قسمت مردانه) در طاق نما با طاق ضربی ساخته شده است. نیم طبقه در ضلع شمالی مسجد دیده می شود که برای شبستان زنانه استفاده می شده است. بر روی پلاک جلوی مسجد توضیحاتی در مورد ابعاد مسجد، تزئینات و طاق نماها دیده می شود.

در سال 1345 هجری قمری بنای مسجد توسعه یافت و چهار گنبد آجری و سه ستون به آن افزوده شد. در سال 1375 هجری شمسی یک شباستین 20*30 متری به بنا اضافه شد که مانند شبستان مسجد اول دارای ستون های فراوان با طاق های چشم نواز و متصل به شباستین اولیه است.

مسجد در حال حاضر بدون مناره است و ظاهری بسیار ساده دارد. اما در سال های اولیه مناره ای وجود داشته که امروزه اثری از آن دیده نمی شود.

با توجه به اقامه نماز در این مسجد، بازدید از آن در اوقات نماز امکان پذیر است.

برای بازدید از مسجد باید لباس مناسب بپوشید.

حتما از مسجد جامع بوکان دیدن کنید

مسجد جامع بوکان یکی از دیدنی های بوکان در استان آذربایجان غربی است که در کنار تپه قدیمی قلعه سردار و در سمت شرق رودخانه سراب قرار دارد. همچنین در جلوی مسجد بازاری به نام بازار سردار وجود دارد.

آدرس: استان آذربایجان غربی، بوکان، نبش خیابان الهبال، ابتدای خیابان سردار.

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا