ایران گردی

جاهای دیدنی ایلام ۱۴۰۳ + عکس، آدرس و زمان بازدید

استان ایلام یکی از استان های مرزی در غرب کشور محسوب می شود که طبیعت بی نظیر آن شامل تنگه ها، دشت ها، دریاچه ها، آبشارها، کوه ها و جنگل ها می شود که هر کدام از آنها می تواند شما را شگفت زده کند. در این استان زیبا می توانید از بناهای تاریخی متعددی هم دیدن کنید که شاید معروف ترین آنها مربوط به طاق شیرین و فرهاد شود. در این مطلب از تودی تریپ می توانید با جاهای دیدنی ایلام بیشتر آشنا شوید و تصاویر آنها را به همراه آدرس مشاهده کنید.

 کوه باشکوه قلاقیران

مهم‌ترین و بهترین کوه ایلام را می‌توان کوه قلاقیران معرفی کرد که طبیعت زیبای آن واقعا غیرقابل وصف است. این کوه در ۳ کیلومتری شمال شهر ایلام قرار گرفته و ارتفاع آن به ۲۱۵۲ متر می‌رسد. منظره چشم‌نواز کوه قلاقیران بر هیچ کس پوشیده نیست و طبیعت بکر آن چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

قلاقیران لقب استواری و نماد شهر ایلام را به خود اختصاص داده و یکی از بهترین نقاط کوهستانی این شهر به شمار می‌رود. جالب است بدانید که بر اساس گفته‌ها، طرح زیبای میدان آزادی تهران از شکل ظاهری این کوه نشات گرفته است. کسانی که به مناطق کوهستانی علاقه دارند و از وقت گذراندن در این نواحی لذت می‌برند، حتما در سفر خود به ایلام، از این کوه عظیم از جاهای دیدنی ایلام دیدن کنند و عکاسی در کنار کوه قلاقیران را از یاد نبرند.

تنگه رازیانه

تنگه رازیانه را می‌توان یکی از بکرترین و در عین حال زیباترین دیدنی های ایلام دانست که به‌دلیل رویش گیاه رازیانه، به این نام شهرت پیدا کرده است. تنگه رازیانه ایلام دره‌ای عمیق است که در‌اثر زلزله و فرسایش مواد معدنی شکل گرفته است و رودی خروشان هم از میان آن عبور می‌کند که باعث شده زیبایی این تنگه دوچندان شود. این تنگه در دامنه کبیرکوه قرار گرفته و هنگام طلوع و غروب آفتاب، مناظر بی‌نظیری را می‌توانید از اینجا تماشا کنید. علاوه‌بر این، می‌توانید صخره‌نوردی و دره‌نوردی را هم در تنگه رازیانه تجربه کنید. البته برای این تجربه‌ها، به تجهیزات و آموزش کافی نیاز دارید. تنوع پوشش گیاهی و جانوری و امکان دیدن حیواناتی مثل راسو، سمور، گربه وحشی و کاراکال را هم باید به دیگر ویژگی‌های این جای دیدنی ایلام اضافه کرد.

  • بهترین فصل بازدید از تنگه رازیانه: بهار و زمستان
  • ساعت بازدید از تنگه رازیانه: ۲۴ ساعته
  • آدرس تنگه رازیانه: روستای چنارباشی

دریاچه دوقلو سیاه گاو | تنها دریاچه دوقلوی ایران

دریاچه دوقلو سیاه گاو، تنها دریاچه دوقلوی ایران به حساب می‌آید که از طریق کانالی به طول ۷۰ متر و عرض ۸ متر به هم متصل می‌شود. این دریاچه در شهرستان آبدانان واقع شده که حدود دو ساعت و پنجاه دقیقه از ایلام فاصله دارد. آب این دریاچه‌ها از چشمه‌های زیرزمینی تامین می‌شود که متاسفانه به دلیل فرسایش در حال کوچکتر شدن هستند. اطراف دریاچه سیاه گاو زیستگاه مناسبی برای حیوانات و رشد گیاهانی همچون انجیر، تمشک و ترشک محسوب می‌شود.

 

منطقه جنگلی ششدار

ششدار نیز منطقه دیدنی ایلام با فاصله‌ای نزدیک به کوه قلاقیران است که با نام پارک جنگلی ششدار نیز شهرت یافته است. این مکان دارای طبیعت بکر برخوردار از درختان سرسبز بوده که برای بازدید از آن، امکان کمک‌گیری از وسایل نقلیه شخصی یا عمومی را خواهید داشت. جالب است بدانید که این پارک جنگلی در فصل بهار زیبایی دو چندانی نسبت به سایر فصول داشته و گردشگران را با جلوه خاصی روبرو می‌کند.

کوه اهوران از جاهای دیدنی ایلام

یکی از کوه‌های باصلابت و همیشه سرسبز استان ایلام که در فاصله ۸۳ کیلومتری شمال شرق شهر ایلام واقع شده، کوه اهوران نام دارد. این کوه از دره جزمان رود در غرب آغاز شده و در کوه‌های کولیته و کازه‌تر ختم می‌شود.

ارتفاع کوه اهوران در حدود ۲۱۲۰ متر بوده و یکی از جاهای دیدنی ایلام به شمار می‌رود. کسانی که به مناطق کوهستانی و کوه علاقه دارند و از وقت گذراندن در این نواحی لذت می‌برند، حتما از کوه اهوران که یکی از شناخته‌شده‌ترین کوه‌های ایلام محسوب می‌شود، دیدن کنید.

غار زینگان

غار زینگان یکی از جاذبه های گردشگری ایلام است که با بقیه غارهای ایران تفاوت‌های زیادی دارد. غار زینگان یک غار سرپوشیده نیست و بیشتر به یک تنگه شبیه است و طولی حدودا 6 کیلومتری دارد. این غار در دل دشتی گرمسیری قرار گرفته و دارای دو آبشار به طول‌ 3 تا 4 متر است. با قدم گذاشتن به این غار، آب‌و‌هوایی خنک و دل‌چسب را تجربه می‌کنید. قندیل‌ها و آب جاری، مسیر‌ پرپیچ‌و‌خم و جلبک‌های داخل غار شما را شگفت‌زده می‌کند. بهتر است هنگام بازدید از غار زینگان، لباس گرم و مناسب همراه داشته باشید؛ چراکه حتی در اوج تابستان هم غار زینگان هوایی خنک و سرد دارد.

  • بهترین فصل بازدید از غار زینگان: بهار و تابستان
  • ساعت بازدید از غار زینگان: ۲۴ ساعته
  • آدرس غار زینگان: شهر مهران، پنج کیلومتری صالح‌آباد

طاق شیرین و فرهاد | از آثار ملی ایران

اگر داستان شیرین و فرهاد را شنیده باشید، حتما دوست دارید تا سری به استراحتگاه لیلی که فرهاد آن را در نیمی از روز ساخته، بزنید. به گفته راویان محلی، طاق شیرین و فرهاد، سازه سنگی شکلی است که از سنگ‌های تراش خورده و بدون ملات ساخته شد و در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

آبشار اما از جاهای دیدنی ایلام

جاهای دیدنی ایلام بسیار متنوع هستند و در این میان آبشارها از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. یکی از آبشارهای زیبا و جذاب استان ایلام را می‌توان آبشار اما معرفی کرد که در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب شهر ایلام قرار دارد.

ارتفاع این آبشار در حدود ۲۰ متر بوده و از این نظر جلوه خاصی به این ناحیه بخشیده است. جاذبه طبیعی آبشار اما در شهرستان ملکشاهی استان ایلام واقع شده و سالانه پذیرای مسافران و گردشگران زیادی است، البته به دلیل داشتن فضای سبز و دشت‌های وسیع برای استراحت، بسیاری از اهالی این منطقه هم در روزهای تعطیل در کنار این آبشار وقت می‌گذرانند.

بهترین فصل برای سفر به آبشار اما از جاهای دیدنی ایلام را می‌توان فصل بهار دانست، زیرا در این فصل آب‌و‌هوای بسیار دلچسبی انتظار شما را خواهد کشید.

قلعه اسماعیل خان

قلعه اسماعیل خان که در زبان محلی به قلای اسماعیل خان معروف است، یکی از جاهای دیدنی ایلام است که قدمتش به دوره صفویه می‌رسد. این قلعه بر فراز ارتفاعات و مشرف به شهر ایلام قرار گرفته و اطرافش پر است از درختان بلوط. کارکرد اصلی این بنا در دوره صفویه دژ دفاعی بوده، اما امروز این جای دیدنی ایلام به‌دلیل طبیعت و تاریخش، محبوب مسافران است.

  • ساعت بازدید از قلعه اسماعیل خان: ۲۴ ساعته
  • آدرس قلعه اسماعیل خان: جاده سیوان

آبشار گچان | طبیعت گردی در ایلام

نسیم دلنوازی که از سمت آبشار گچان می‌وزد، علاوه بر به وجود آوردن هوای مطبوع، مناظر زیبایی را هم به تصویر می‌کشد. منطقه آبشار گچان، پوشیده از درختان بلوط و گیاهان سرسبزی است که به یکی از بهترین جاهای دیدنی ایلام در بهار تبدیل شده است. این آبشار در ۱۵ کیلومتری ایلام به سرابله قرار دارد.

دره ارغوان و طبیعت ناب

جاذبه زیبای دیگری که در شهرستان ایلام قرار دارد، دره ارغوان است. این دره جزو چشم‌نوازترین جاذبه‌های واقع در 3 کیلومتری این شهر به‌ حساب می‌آید و با حضور در آن امکان پیاده‌روی، کمپینگ و گردش را خواهید داشت.

روستای بانقلان با میزبانان مهربان

بانقلان نام یکی از روستاهای زیبا و درجه یک بخش مرکزی ایلام بوده که در دهستان ده پایین قرار گرفته است. روستای بانقلان سرسبزی خود را مدیون کشتزارها، مزارع کشاورزی و باغ‌های گردو بوده که بسیار شگفت‌انگیز است.

جالب است بدانید که بانقلان روی قلعه تاریخی توت قرار گرفته و یکی از روستاهای قدیمی ایلام به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنیم در سفر خود به ایلام، حتما از این روستای تاریخی و زیبا بازدید کنید.

پارک ملت ایلام

پارک‌ها جزو جاذبه‌های دیدنی هر شهری هستند که پارک ملت نیز، با عنوان بزرگ‌ترین پارک ایلام شناخته شده است. این پارک که به نام دیگری همچون پارک سراب نیز شهرت یافته، دارای زمینی با هکتار بالا و درختان کهنسال می‌باشد. بازدید از پارک ملت همانند سایر پارک‌ها در تمامی فصول سال آزاد بوده که در فصول بهار و تابستان مورد استقبال اهالی ایلام و مسافران قرار می‌گیرد.

دریاچه سد | از بهترین تفریحات ایلام

آب و هوای دلنشین در کنار سرسبزی و پوشش گیاهی متنوع، دریاچه سد را به یکی از بهترین مکان های تفریحی در ایلام تبدیل کرده است. این سد، با حجم بالغ بر ۶۴ میلیون متر مکعب، وظیفه تامین آب شرب ایلام را برعهده دارد. توجه داشته باشید که در اطراف سد دریاچه، امکانات رفاهی نظیر سرویس بهداشتی و یا رستوران وجود ندارد، بنابراین به هنگام بازدید از آن، پیشنهاد می‌کنیم وسایل موردنیاز خود را به همراه داشته باشید.

قلعه والی از جاذبه های ایلام

یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی و جاذبه‌های گردشگری ایلام را می‌توان قلعه والی دانست که در سال ۱۳۲۶ هجری قمری ساخته شد. این قلعه به دستور «غلامرضا خان والی» و در محله‌ای به نام «حسین آباد فیلی» که به آن «ده بالا» گفته می‌شود، بنا نهاده شد.

مساحت این قلعه در حدود ۴۶۸۷ مترمربع و زیربنای ساختمان آن تقریبا ۱۴۶۴ مترمربع است. مصالح به کار رفته در ساخت این قلعه تاریخی شامل سنگ، آجر، کاشی، گچ و چوب بوده و از دوام بالایی برخوردار است. قلعه والی در سال ۱۳۶۷ الی ۱۳۶۹ مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و در سال ۱۳۸۵ موزه مردم شناسی ایلام در آن احداث شد.

موزه مردم‌شناسی را می‌توان در زمره مهم‌ترین و تاریخی‌ترین اماکن گردشگری ایلام به حساب آورد که طرفداران بسیاری دارد و گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند. بد نیست بدانید که این بنای قاجاری بر روی تپه چغامیرگ و در خیابان پاسداران از جاهای دیدنی ایلام قرار دارد. در سفر خود به ایلام، حتما بازدید از قلعه والی خان را در برنامه خود قرار دهید.

کاخ فلاحتی

کاخ فلاحتی یکی از یادگاری‌های دوره قاجار در مرکز شهر ایلام است. مساحت این کاخ، حدود ۸۱۰ متر است و معماری بسیار زیبایی دارد. سال ۱۳۹۰ تصمیم گرفته شد تا این بنا به موزه کشاورزی تبدیل شود. شما با بازدید از این موزه، می‌توانید ابزار‌های اولیه کشاورزی را که قدمت برخی از آن‌ها به هشت هزار پیش‌از میلاد مسیح برمی‌گردد، ببینید.

  • ساعت بازدید از کاخ فلاحتی: ۹ صبح تا ۱۲ ظهر، ۲ ظهر تا ۹ شب
  • آدرس کاخ فلاحتی: خیابان عبد‌الرحمن حیدری ایلامی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا