آدرس پارک جمشیدیه
تودی تریپ: پارک جمشیدیه با وسعتی در حدود 10 هکتار در شمال شهر تهران واقع شده است.
این اقامتگاه خوش آب و هوا با داشتن بستر مادی خوب توانست شرایط یک روز تعطیل را برای پایتخت نشینان فراهم کند.
وجود درختان کهنسال این باغ را به یکی از ریه های تهران تبدیل کرده است.
دوره آموزشی تاریخ پارک جمشیدیه
پارک جمشیدیه که در منطقه 1 و منطقه 4 تهران و بخشی از باغ دولو ساخته شده، زمانی متعلق به خانواده دولو بوده است. این خانواده در دوره قاجار زندگی می کردند.
باغی که امروزه به آن پارک جمشیدیه می گویند در واقع متعلق به فردی به نام جمشید دولو قاجار بوده است. بسیاری از املاک تهران به نام طایفه دولو یکی از برجسته ترین خانواده های وابسته به قاجاریه ثبت شده است.
نام جمشید دولو قاجار در شناسنامه تاریخی پارک جمشیدیه به عنوان مالک زمین این باغ ثبت شده است، مالکی که ملک 69 هزار متری خود را به فرح پهلوی بخشید.
در ابتدا قرار بود یک خانه سالمندان در این ملک ساخته شود. اما این تصمیم هرگز اجرا نشد و به نفع ساخت پارک عمومی و استفاده عمومی از صحنه رها شد.
پارک جمشیدیه از زمان ایجاد تا کنون دو بار مرمت شده و در سال 1374 16 هکتار به وسعت آن افزوده شد و قسمت الحاقی آن به احترام 30 سال رنج شاعر نامدار در تالیف به نام فردوسی مزین شد. از شاهنامه پارک سنگی فردوسی با ابتکاراتی که در ساخت آن به کار رفته است از نظر جذب گردشگر با پارک اصلی رقابت می کند.
در واقع آنچه امروزه به نام پارک جمشیدیه می شناسیم در طول سالیان متمادی دستخوش تغییراتی شده است. اما طرح اصلی آن کار کامران طباطبایی دیبا است. وی در 23 اسفند 1315 در تهران به دنیا آمد و در سال 1335 در دانشگاه هاروارد واشنگتن به تحصیل در رشته معماری پرداخت.
او یک هنرمند مدرنیست، شهرساز و معمار و صاحب سبک ایرانی است که بناهای زیبا و ماندگاری چون موزه هنرهای معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و فرهنگسرای دانشجویی، پارک شافک و … را در کارنامه خود دارد.
به محض ورود به پارک جمشیدیه، جریان هوای خنک و پاکیزه را در ریه هایمان احساس می کنیم. اینجا دیگر خبری از دود و ماشین نیست. تا چشم کار می کند درختان و گل ها هستند. آواز پرندگان با صدای هجوم آب در می آمیزد و سمفونی دلنشینی ایجاد می کند.
قرار گرفتن کوه ها، رودخانه ها و آبشارها در محیطی جنگلی، مجموعه زیبایی را به وجود آورده است. بسیاری از کوهنوردان از این مسیر برای صعود به کلکچال استفاده می کنند. وجود پله ها و عبور از کف های سنگی ناهموار که یادآور جاده های جنگلی است، تجربه ای دلپذیر و فراموش نشدنی را رقم می زند.
جاده پارک جمشیدیه
رفتن به پارک جمشیدیه با وسایل نقلیه عمومی و خودروهای شخصی امکان پذیر است. در اولین قدم باید از هر کجای تهران که هستید به میدان تجریش برسید و بقیه راه را از آنجا به سمت نیاوران پیاده روی کنید. در منطقه نیاوران می توانید از خیابان های امید و فیضه به پارک دسترسی داشته باشید.
دسترسی به پارک جمشیدیه با مترو
اگر قصد دارید با مترو به پارک جمشیدیه بروید، ابتدا باید از خط یک مترو تهران استفاده کنید و در ایستگاه میدان تجریش پیاده شوید. سپس فاصله مترو تجریش تا پارک جمشیدیه را با تاکسی های میدان قدس یا تاکسی های خیابان بهنار و نیاوران طی کنید که حدود 20 دقیقه طول می کشد.
دسترسی به پارک جمشیدیه با اتوبوس
اگر قصد دارید برای رفتن به پارک جمشیدیه از اتوبوس ترانزیت سریع (BRT) استفاده کنید، باید سوار اتوبوس های خط ریلی تجریش – ترجیش شوید و در ایستگاه میدان تجریش پیاده شوید. سپس از تجریش به سمت پارک جمشیدیه از میدان قدس یا تاکسی نیاوران تاکسی بگیرید. فاصله تجریش تا جمشیدیه حدود 6 کیلومتر است که با تاکسی 20 دقیقه در راه خواهید بود.
اگر قصد سوار شدن به اتوبوس معمولی را دارید، باید از خط تجریش – جماران استفاده کنید و در ایستگاه مدرسه یادگار پیاده شوید. از اینجا می توانید پیاده به پارک بروید و تاکسی بگیرید. البته باید در نظر داشته باشید که مسیر پیاده روی به جمشیدیه سربالایی و طولانی است.
دسترسی به پارک جمشیدیه با تاکسی
برای رفتن به پارک جمشیدیه تهران از هرجای شهر که هستید با تاکسی در مسیر میدان قدس سوار تاکسی شوید و بقیه راه را از آنجا به سمت جمشیدیه پیاده روی کنید. البته تاکسی های آنلاین می توانند گزینه راحت تری برای شما باشند.
دسترسی به پارک جمشیدیه با ماشین شخصی
اگر تصمیم گرفته اید برای بازدید از پارک جمشیدیه از ماشین شخصی استفاده کنید، می توانید از موقعیت مکانی جمشیدیه در نقشه گوگل استفاده کنید.