عجیب ترین روستای آرادان سمنان کجاست؟
تودی تریپ: روستای پاده در دل کویر ایران است. به دلیل قرار گرفتن این روستا در مسیر جاده ابریشم، قدمتی طولانی دارد.
علاوه بر این شهر آرادان در قدیم به دلیل قرار گرفتن قلعه تاریخی آرادان در این شهر از نظر سیاسی و داوطلبانه برای حاکمان اهمیت زیادی داشت.
زیرا این قلعه مرکز جلسات حکومتی بوده است.
این جاذبه گردشگری از رنگ های زرد، قرمز، نارنجی و قهوه ای در دل کویر درست مانند کوه های مریخ تشکیل شده است. بازدید از این تپه ها رایگان است.
حدود سه ساعت طول میکشد تا در میان تپههای مریخ پیادهروی کنید.
می توانید از پارک ملی کویر و دیدنی های تاریخی روستای پاده در کنار تپه های مرسی لذت ببرید. زیبایی مخزن خون دلیل دیگری برای بازدید از این روستای زیبا است.
می گویند در تابستان آب سد آنقدر خنک بود که تا پای شیر آب نمی خورد!
روستای پاده; عجیب ترین روستای آرادان
روستای پاده در استان سمنان قدمتی بسیار دارد و در گذشته در چهارراه جاده ابریشم قرار داشته و همین امر اهمیت زیادی به آن بخشیده است.
در این شهر کاروانسرا و قلعه ای ایجاد شد و سپس بنای امامزاده، تکیه و آب انبارهای متعددی در آن ساخته شد.
ایران کشوری است که بیشتر سرزمینش کویر است و پاده کنگ نمونه ای باشکوه از داستان زندگی در دل کویر است.
آنچه سفر به روستای پاده را از دیگر جاذبه های گردشگری منطقه متمایز می کند وجود تونل های بزرگ نمک در این منطقه است.
روستای پاده در دو کیلومتری شرق روستای اسلام آباد و چهار کیلومتری شمال شرق شهر آرادان قرار دارد.
ارتفاع آن از سطح دریا 840 متر است. روستای پاده در منطقه ای کویری واقع شده و دارای آب و هوای نیمه بیابانی است. آب و هوای آن در تابستان گرم و در زمستان سرد است.
حواستان باشد که بهترین زمان برای سفر به روستای پاده نیمه اول بهار، پاییز و زمستان است و گرمای کویر در تابستان می تواند آزاردهنده باشد.
از تهران وارد اتوبان خاوران شده و پس از عبور از پاکدشت مسیر خود را به سمت ایوانکی و گرمسار ادامه دهید.
با عبور از گرمسار و طی مسیری حدود 20 کیلومتر به آرادان می رسید. تقریباً یک کیلومتر بعد از خروجی آرادان در سمت راست خروجی وجود دارد که به سمت علی آباد پایین می رود.
وارد خروجی شده و ادامه دهید تا به روستای پاده برسید. حواستان باشد که بهترین زمان برای سفر به روستای پاده نیمه اول بهار، پاییز و زمستان است و گرمای کویر در تابستان می تواند آزاردهنده باشد.
مردم روستای پاده به گویش الیکی پاده صحبت می کنند و مانند اکثر مردم کشورمان مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
ساکنان این روستا تا حدود 150 سال پیش در قلعه زندگی می کردند، اما به تدریج از قلعه خارج شده و شروع به ساخت و ساز در اطراف آن کردند.
(در مورد قلعه بعدا توضیح خواهیم داد) در سال های اخیر به دلایل مختلف مردم به این روستا مهاجرت کرده اند و در واقع جابه جایی های پی در پی تنوع فرهنگی در این روستا ایجاد کرده است.
نی از سازهای محلی روستای پاده است که با آن آوازهای دلنشینی می نوازند. اشکنه یکی از معروف ترین غذاهای محلی مردم روستای پاده است.
فاصله روستای پاده تا گرمسار
فاصله گرمسار تا ایوانکی جاذبه های گردشگری محبوبی را در دل خود جای داده است. اگر فقط 5 کیلومتر از گرمسار به سمت ایوانکی برانید به تپه های مریخی روستای پاده می رسید.
اگر قصد دارید از تهران به این نقطه گردشگری بیایید، پس از خروج از اتوبان خاوران به سمت گرمسار، از پاکدشت عبور کرده و به گرمسار می رسید.
سپس باید از گرمسار تا آرادان 20 کیلومتر رانندگی کنید. حدود 1 کیلومتر بعد از خروجی آرادان در خروجی سمت راست به سمت علی آباد بروید.
پس از ورود به خروجی مسیر را ادامه دهید تا به روستای پاده برسید.
روستای پاده در ۴ کیلومتری شمال شرقی شهر آرادان قرار دارد.
پاده روستایی در 22 کیلومتری شرق گرمسار است که چندین مکان تاریخی را در دل خود جای داده است.
برای سفر به این روستا از جاده گرمسار به سمنان باید به سمت آرادان رفت و از آنجا تا روستای پاده حدود سه تا چهار کیلومتر راه است. بهترین فصل سفر به پاده بهار یا پاییز است.
از آنجایی که این روستا در مسیر جاده ابریشم قرار دارد، بناهایی در آن ساخته شده و در آن روزگار به آن توجه می شده است.
قلعه تاریخی پاده که در واقع محل زندگی مردم بوده و اکنون خرابه های آن باقی مانده است، یخچال و حمام قدیمی از جاذبه های تاریخی پاده است.
علاوه بر این، پاده در منطقه ای قرار گرفته که توسط معادن نمک احاطه شده است و یکی از جاذبه های طبیعی به شمار می رود.
بافت قدیمی روستا نیز جذاب است و دیدن آن خالی از لطف نیست. می گویند نام روستا این است که نام اصلی اینجا پنده بوده که در زبان محلی به پاده تبدیل شده است.