ایران گردی

زیباترین بخش‌های مسجد جامع میبد که باید دید

تودی تریپا _ خدمات توریستی: به گفته بسیاری از معماران و باستان شناسان، مسجد جامع میبد یزد یکی از قدیمی ترین مناطقی است که مردم این شهر در زمان های دور در آن گرد هم می آمدند و زندگی می کردند.

قدمت این مجموعه را 7000 سال تخمین زده اند و دلیل اینکه مجموعه را گفتیم این است که تعدادی مسجد دیگر در داخل این مسجد وجود دارد و مانند یک قلعه مستحکم امنیت و آسایش ساکنان آن را بر عهده دارد.

اثری تاریخی که امروز با وجود گذشت قرن های متمادی همچنان استوار و باشکوه است، با کوله باری از خاطرات تلخ و شیرین گذشته، چشم به راه آینده روشن آینده است.

در این شهر علاوه بر نارین کالا، جاذبه های گردشگری دیگری نیز در این شهر وجود دارد که بناهای ارزشمند دیگری مانند برج کبوترخان، آتشکده حسن آباد، مجموعه کاروان رباط، پیرچراغ و نارین کالا بخشی از فرهنگ هستند. و تاریخ این شهر با قدیمی هستند.

برای مسجد جامع

مسجد جامع میبد مجموعه‌ای از بناهای مذهبی است که در میدان مرکزی شاران میبد قدیم ساخته شده است و شریان‌های اصلی شهر که در واقع چهار خط منشعب از چهار دروازه قدیمی شهر هستند در محل تلاقی می‌کنند. مسجد جامع میبد.

کاوش های باستان شناسی اخیر نشانه هایی از معماری خاص مساجد اولیه اسلامی در این مجموعه را نشان داده است.

زیباترین قسمت های مسجد جامع که حتما باید دید

مسجد جامع شهر میبد مجموعه ای از تعدادی مسجد است که در هر قسمت از معماری دارای ویژگی ها و فضاهای متفاوتی است.

بنا بر اسناد تاریخی، این بنا یکی از قدیمی ترین مساجد تمدن اسلامی به شمار می رود و سازندگان این بنای تاریخی نخستین بنا و پایه های خود را در قرن دوم هجری بنا کردند.

معماران و طراحان گذشته به مرور زمان به بازسازی و یا افزودن قسمت‌های مختلف آن پرداخته‌اند تا مسجدی با معماری، ساختار و ترکیب فعلی‌اش برای آیندگان به یادگار بماند.

یکی از مهم ترین ویژگی های این عمارت دوران اوج بهره برداری آن است که با توجه به کاوش های انجام شده توسط باستان شناسان به قرن هفتم تا نهم هجری قمری می رسد.

در این دوران خانه گرم مسجد توسط معماران و هنرمندان رژیم آل بویه ساخته شد و ایوان و گنبد اصلی آن توسط صنعتگران رژیم آل مظفر ساخته شد (مورخان معتقدند آغاز سلطنت آل مظفر آغاز شد. مکانی در شهر میبد).

از اقدامات انجام شده در ساخت این بنای ارزشمند می توان به تغییر نقشه فضایی و طرح اولیه مسجد جامع که در قرون مختلف شکل گرفته است اشاره کرد.

روشن است که با سیر تحول اجتماعی و فرهنگی بسیاری از علوم دستخوش تحولات اساسی شدند که معماری ایرانی را نیز در بر می گیرد.

زیباترین قسمت های مسجد جامع که حتما باید دید

مسجد جامع میبد یزد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و بارها در بخشی از بنا مرمت و یا تغییر یافته است، به طوری که نقشه اولیه مسجد از شکل شبستان به مسجد گنبدی شکل با ایوان تغییر یافته و سپس توسعه یافته است. به سمت غرب.

این اقدام حیاط این بنای ارزشمند را بزرگتر از گذشته کرد. همچنین سازندگان و طراحان این مجموعه مناره های بلند و قطوری را در منتهی الیه شمالی مسجد اضافه کردند.

در این میان بسیاری از مورخان دوران پس از قرن هفتم هجری را اوج تحولات هنرمندان ایرانی معرفی کرده‌اند.

از دیدگاه آنها بزرگترین و در عین حال ابتدایی ترین ساخت و ساز که منجر به گسترش و وسعت امروزی مسجد شد در دوره پس از قرن هفتم هجری انجام شد.

قسمت های زیبا و دیدنی مسجد جامع وجود دارد

مسجد جامع میبد حدود سه هزار متر مربع مساحت دارد که شامل قسمت هایی مانند گنبد، چندین شبستان از جمله شبستان زمستانی (گلخانه) و شبستان تابستانی، ایوان، چندین ورودی، هشتی، مسجد حسنعلی، امام زمان (عج) است. حسن جامعه (ع) و سایر قطعات.

مسجد جامع میبد یزد یکی از مساجد ایوانی استان یزد است و این نوع پلان بنا در استان یزد بسیار متداول و متداول است.

با توجه به تغییرات و تعمیرات انجام شده در قسمت های مختلف بنای اولیه مسجد جامع، جهت قبله از جهت قبله مسجد اولیه منحرف شده است.

زیباترین قسمت های مسجد جامع که حتما باید دید

برخی از کارشناسان معماری و باستان شناسان معتقدند که این مجموعه تاریخی باشکوه و ارزشمند دارای قسمت های دیگری مانند کاروانسرا و آب انبار نیز بوده که متاسفانه امروزه از بین رفته و اثری از آنها باقی نمانده است.

بخش تابستانی

معمار این اثر باستانی گنبد، نمازخانه های جانبی و ایوان عظیم و مرتفع آن را به عنوان مکانی برای استفاده در فصل گرما ساخته است و به بخش تابستانی که در جهت قبله قرار دارد معروف است.

خانه سبز

در قسمت های دیگر مسجد سوله های زمستانی معروف به هنرستان وجود دارد که از ویژگی های آن می توان به درب ورودی اصلی با سردر نسبتاً بلند اشاره کرد.

این بخش در ضلع شرقی خیابان و با عبور از هشتی به صحن مسجد منتهی می شود. با گذشت زمان و اضافه شدن قطعات به این مجموعه بر ابعاد آن افزوده شد و افراد بیشتری را در خود جای داد.

مسجد حاجی حسنعلی

مسجد حاجی حسنعلی که بسیار کوچکتر از مسجد اصلی است در قسمت شمال شرقی مجموعه دیده می شود. سازندگان و نقاشان مسجد جامع میبد نیز صحنه ای متشکل از طاق را برای این مسجد کوچک در نظر گرفتند.

زیباترین قسمت های مسجد جامع که حتما باید دید

مسجد امام حسن (ع).

مسجد دیگری که مسجد امام حسن (ع) نامیده می شود در قسمت شمال غربی مجموعه قرار دارد که دارای گنبد و شبستان های متعدد است.

این عمارت دارای دو ردیف شبستان در غرب و شرق و یک ردیف شبستان در شمال است. سردر این مسجد که به مسجد حسنی نیز معروف است در قسمت شمالی شبستان ساخته شده است.

مسجد در قسمت غربی مجموعه

در قدیم در قسمت غربی مجموعه مسجدی وجود داشته که امروزه اثری از آن نیست.

به نظر می رسد که سازندگان این مجموعه باشکوه بنا و بنای اولیه مسجد را با مصالحی چون خشت و گل ساخته اند. زیرا با توجه به کاوش ها و بقایای قسمت های مختلف آن، مصالح دیگری مشاهده نشد.

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا