این روستا در آذربایجان شرقی ظرفیتی بی بدیل برای جذب گردشگر دارد
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد گفت: روستای تاریخی و صخره ای کندوان در استان آذربایجان شرقی بسیار حائز اهمیت است و ظرفیت های زیادی برای توسعه صنعت گردشگری ایران دارد.
به گزارش تودی تریپ به نقل از خبرآنلاین، زوراب پولولیکاشویلی افزود: کندوان سال گذشته در مراسم اهدای رکورد جهانی روستای کندوان به استاندار آذربایجان شرقی در حاشیه این مراسم به عنوان یکی از بهترین روستاهای جهان انتخاب شد. هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته میلادی تهران یکی از مهمترین اقداماتی بود که می تواند در توسعه صنعت گردشگری ایران و آذربایجان شرقی مثمر ثمر باشد.
وی تصریح کرد: روستای جهانی و تاریخی کندوان دارای قابلیت های بسیاری در زمینه مردم شناسی، دیرینه شناسی و زندگی پویای مردم محلی است که برای جذب گردشگر بسیار حائز اهمیت است و البته هدف از انتخاب آن ارائه این ظرفیت هاست. به درستی.”
پولولیکاشویلی ادامه داد: شهر تبریز و آذربایجان شرقی آثار ارزشمند زیادی برای ارائه و ارائه مزایای گردشگری دارند که باید برای ارائه در سطح بین المللی بیشتر تلاش کرد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه روستای کندوان نمونه ای از هزاران ظرفیت گردشگری استان است افزود: آذربایجان از نظر منابع و ظرفیت های گردشگری غنی است که تنها یکی از آنها روستای کندوان است.
ملک رحمتی تصریح کرد: کندوان اولین دهکده گردشگری ثبت جهانی در ایران است و فرصت های متعدد تاریخی، فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
جاذبه ها و زیبایی های تاریخی و طبیعی کندوان به قدری مستند و قابل اعتماد است که در اجلاس جهانی سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد (UNWTO) در 27 اکتبر سال جاری در سمرقند ازبکستان، این روستای صخره ای موفق به دریافت جایزه بهترین دهکده گردشگری کشور شد. جهان از ایران و تاریخ داده شد.
این روستا یکی از مناظر طبیعی و تاریخی منحصر به فرد و منحصر به فرد در جهان است که شبیه به این معجزه طبیعت است که تنها در 2 کشور آمریکا و ترکیه وجود دارد که البته بدون پویایی و زندگی ساکنان محلی است. زندگی عادی مردم محلی در کندوان ادامه دارد. این ویژگی یکی از مزیت های بارز و بارز این اثر طبیعی بی نظیر است.
روستای کندوان در 62 کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد و به دلیل معماری صخره ای خاص و بافت خاص خود در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
خانههای این روستا که از صخرههای قندی و کندویی شکل در دامنههای کوه سهند تراشیده شدهاند، نمادی از سخت کوشی مردمانی است که با دستان خود خانهها را ساختهاند.
به گفته محققان، وجود این صخره ها که به کاران معروف هستند به هفت هزار سال پیش برمی گردد و قدمت سکونت در آنجا نیز به 1500 سال پیش می رسد.
روستای کندوان در 25 اردیبهشت 1376 به شماره 1857 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
46