کاخ هشت بهشت؛ جاذبه ای درجه یک
تودی تریپ: کاخ تاریخی هشت بهشت نمونه ای از کاخ هایی است که آخرین سلاطین دوره صفوی در آن زندگی می کردند و زمانی به عنوان زیباترین کاخ جهان شناخته می شد.
باغ وسیعی که عمارت در آن قرار دارد بخشی از باغ بزرگ نقش جهان به نام باغ بلبل است که به دستور شاه اسماعیل اول ساخته شده است.
این بنا در سال 1080 هجری قمری ساخته شده و نام های دیگر آن هشت در هشت، هشت در بهشت و باغ بلبل است.
این بنای هشت ضلعی دارای چهار نما بوده و با وجود شباهت، هر چهار نما با یکدیگر متفاوت هستند.
نمای شمالی نمای اصلی به نظر می رسد در حالی که وجود حوض در ضلع شرقی نمای اصلی را مشخص می کند. این ساختمان دو متر بالاتر از سطح زمین ساخته شده است.
این ساختمان دو طبقه است و پله ها به گونه ای طراحی شده اند که ساختمان های بالا و پایین از هر طرف قابل دسترسی است.
کاخ هشت بهش کجاست؟
برای بازدید از این کاخ می توانید با ماشین شخصی به آن برسید.
پارکینگ عمومی در خیابان گلدسته و جایی نزدیک این املاک واقع شده است. ماشین را آنجا پارک کنید و چند قدمی پیاده روی کنید تا به این عمارت باشکوه در پارک شهید رجایی برسید.
البته می توانید با وسایل نقلیه عمومی نیز به کاخ بروید. راه سریعتر و راحت تر. ایستگاه های مترو میدان امام حسین و ایستگاه های اتوبوس نزدیک به عمارت هشت بهشت هستند.
این ایستگاه ها فاصله چندانی با این ملک زیبا ندارند. پیاده روی در این مسیر بسیار لذت بخش است و توصیه می کنیم یک بار آن را انجام دهید.
نشانی: استان اصفهان، شهر اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت
دسترسی به کاخ هشت بهشت به دلیل قرار گرفتن در مرکز شهر اصفهان بسیار آسان است.
خودرو شخصی
اگر می خواهید با ماشین شخصی خود به کاخ هشت بهش بروید، حتما از نقشه های آنلاین کمک بگیرید زیرا در شهر اصفهان محدودیت ترافیکی وجود دارد و دسترسی مستقیم به این کاخ ندارید.
مترو
در میدان امام حسین که کمی بالاتر از پارک شهید رجایی و کاخ هشت بهشت قرار دارد، ایستگاه مترویی به همین نام وجود دارد که می توانید از آن برای رسیدن به هشت استفاده کنید.
دسترسی به بهشت. کافی است به خیابان چهارباغ یا خیابان گلدسته راه پیدا کنید و از آنجا به باغ هشت بهشت (پارک شهید رجایی) و کاخ برسید.
اتوبوس
اما راحت ترین راه برای رسیدن به کاخ هشت بهش استفاده از اتوبوس های همین شرکت است.
دو ایستگاه اتوبوس در خیابان باغ گلدسته (خیابان هشت بهشت) و ایستگاه اتوبوس هشت بهشت بزرگمهر در خیابان باغ گلدسته (بخش شمالی پارک) نزدیک ترین ایستگاه ها برای رسیدن به کاخ هشت بهشت محسوب می شوند.
بهار بهترین زمان برای سفر به شهرهای مرکزی و گرم ایران است.
در این فصل درختان سبز مانند نگینی در باغ می درخشند. اواخر تابستان و اوایل پاییز نیز به دلیل خنکی باغ اطراف املاک برای بازدید مناسب است.
کاخ معماری هشت بهش
معماری هشت بهشت به سبک اصفهانی و به شکل هشت ضلعی (هشت ضلعی) ساخته شده است.
اتاق های تو در تو و تزئینات دیدنی از جمله ویژگی های این عمارت است. کاخ هشت بهش همانطور که گفتیم در گذشته در میان باغ بزرگی ساخته شده که امروزه به پارک تبدیل شده است.
اولین چیزی که با دیدن عمارت هشت بهشت توجه شما را به خود جلب می کند، تطبیق پذیری آن و سالن های متعددی است که اطراف ساختمان را احاطه کرده اند.
کاخ هشت بهشت دو متر بالاتر از سطح زمین ساخته شده و پله های آن به گونه ای طراحی شده است که از هر طرف می توان به بالا و پایین بنا رفت.
این بنا دارای چهار نمای اصلی است و در هر نما یک ایوان دیده می شود.
ایوان اصلی بنا در ضلع شمالی آن قرار دارد. اما حوضی که امروزه در ضلع شرقی هشت بهشت وجود دارد، آن سمت را به دیدنی اصلی تبدیل کرده است.
این ایوان ها، فضاهای میانی کاخ بلند دو طبقه و همچنین دریاچه و فضای نیمه باز عمارت نشان می دهد که معماری کاخ برون گرا و ییلاقی است.
بسته به اینکه وارد کدام قسمت از کاخ می شوید، قسمت ها و نماهای مختلفی از ساختمان به شما ارائه می شود.
همانطور که گفتیم کل بنا هشت ضلعی است و بر روی چهار پایه قرار گرفته که حالت هشت ضلعی دارند.
قسمت مرکزی عمارت به صورت 4 ردیف (4 محوطه، 4 ایوان) ساخته شده و ایوان آن رو به شمال است.
یک حوض هشت ضلعی در وسط این قسمت دیده می شود و هشت اتاق در چهار طرف آن در دو طبقه این قسمت را احاطه کرده است.
سقفی که این قسمت را می پوشاند با گچبری های رنگارنگ و خوش طرح و آینه های ظریف در میان کارهای چوبی تزئین شده است.
اتاق های طبقه اول در 4 گوشه ساختمان قرار دارند و با گچبری و نقاشی تزئین شده اند.
طبقه دوم دارای مجموعه ای از رواق ها، اتاق ها، طاق ها و پنجره های مشبک است که بر پیچیدگی بنا می افزاید.
طبقه دوم توسط راهروها و اتاق های متعدد به بخش های مختلفی تقسیم می شود که هر کدام تزئینات خاص خود را دارند.
برخی دارای استخر و برخی دیگر دارای بخاری دیواری هستند. آینه کاری های زیادی دیوارهای این قسمت ها را پوشانده و سقف آن ها نیز با موزاییک های عالی و زیبا تزئین شده است.
در هر یک از این بخش ها در و پنجره هایی با چوب منبت دیده می شود که هنر به کار رفته در ساخت کاخ هشت بهش را به بالاترین سطح رسانده است.
در نهایت راهروها و راهروهایی دور تا دور اتاق های کاخ را احاطه کرده و بر زیبایی بنا می افزایند.
به طور کلی آنچه معماری و طراحی کاخ هشت بهشت را متمایز و خاص می کند، رابطه ای است که بین فضاها و قسمت های مختلف آن وجود دارد و باعث شده است که بنای هشت بهشت علیرغم تنوع و کثرت فضا، وحدت و یکپارچگی داشته باشد و چشمگیر باشد. و تزیینات خاص