چند جاذبه منحصربهفرد در آشخانه خراسان شمالی
تودی تریپا _ خدمات توریستی: آشخانه در 690 کیلومتری شمال شرق تهران، 200 کیلومتری سبزوار و 40 کیلومتری بجنورد قرار دارد. دسترسی به این شهر از هر جهت جغرافیایی امکان پذیر است.
متاسفانه این شهر ایستگاه قطار و فرودگاه مخصوص به خود را ندارد. اگر قصد سفر با هواپیما یا قطار را دارید ابتدا باید به شهر بجنورد برسید.
همچنین از بجنورد تا آشپزخانه تاکسی، اتوبوس یا ون وجود دارد. ارزان ترین و راحت ترین راه برای رسیدن به این شهر سفر با اتوبوس است.
آشپزخانه یکی از شهرستان های استان خراسان شمالی است که حدود 40 کیلومتر با بجنورد (مرکز استان) فاصله دارد.
این شهر مرکز دهستان مانه و سملقان است. این شهر دارای منابع آبی خوبی است که از کوه های آلاداغ سرچشمه می گیرد و به همین دلیل کشاورزی و دامپروری در اطراف آن رواج دارد.
زبان بیشتر ساکنان آشخانه کرمانجی است. شهرستان آشخانه مرکز کشاورزی، دامپروری و از نظر وسعت بزرگترین شهرستان استان است.
روستاهای جذاب از غذاهای خراسان شمالی
روستای کسر کجار
روستای کسر کجار یکی دیگر از مکان های دیدنی آشپزخانه است. برای دسترسی به این روستا باید به منطقه کارا سیلاب بروید. روستای قصر قاجار در مناطق بکر کوهستانی آشخانه قرار دارد.
به همین دلیل در زمستان هوا بسیار سرد است. روستای قصر قاجار در زمستان پوشیده از برف است. اما هوا در بهار و تابستان معتدل و مناسب برای تعطیلات تابستانی خواهد بود. شغل مردم این روستا دامداری، باغداری و زنبورداری است.
با توجه به رشد صنعت بوم گردی، مردم روستای قصر قاجار نیز خانه های ساده روستایی خود را با هزینه ای ناچیز به مسافران اجاره می دهند. به این ترتیب می توانید چند روزی مهمان سفره گرم و دوست داشتنی آنها باشید و از سفر خود نهایت لذت را ببرید.
روستای درکش آشخانه
روستای درکش در 30 کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه، دهستان مانه و سملگان قرار دارد و رودخانه درکش از میان آن می گذرد.
این روستا دارای مناظر جنگلی و کوهستانی با چشمه های فراوان و تنها جنگل بلوط در منطقه شرق کشور، با باغات متنوع و فراوان، انواع گیاهان دارویی، حیات وحش منحصر به فرد، آثار و تپه های تاریخی فراوان و همچنین دارای باغ های متنوع و فراوان است. محیطی شاد و سالانه افراد زیادی از شهرها و روستاهای اطراف از این مکان دیدن می کنند.
وجود آبشارها و رودخانه ها از جاذبه های نادر این منطقه به شمار می رود. همچنین در قسمت جنوبی روستای درکش، کوه آلاداگ به ارتفاع 2455 متر و دره کنداب قرار دارد.
نکات برجسته آشپزخانه
تپه قلعه هان
تپه قلعه خان در مرکز روستای رسالت (قلعه خان سابق) در 25 کیلومتری غرب شهر آشخانه و 3 کیلومتری غرب شهر گزی، منطقه مانه و سملگان قرار دارد.
این اثر در سال 1385 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پس از بررسی تپه کالاخان در سال 1364 مشخص شد که این تپه حاصل انباشت لایه های باستانی از دوره نوسنگی (حدود هشت هزار سال پیش) تا پایان دوره ساسانی و سپس در دوره های مختلف بوده است. دوره اسلامی تا عصر حاضر در بخشهای بالای این زندگی ادامه دارد.
عمده ترین آثار شناسایی شده در این تپه تاریخی، دیوارهای کنده کاری شده است که مربوط به دوره مس و سنگ است و در سراسر تپه پراکنده شده است.
منطقه شکار ممنوع درکش و خاور
منطقه شکار ممنوع درکش و خاور در 30 کیلومتری جنوب غربی شهر آشخانه و 70 کیلومتری شهر بجنورد قرار دارد.
این ناحیه در فاصله اندکی از جاده آسیایی دارای آب و هوای معتدل، جنگلی و کوهستانی و دارای چشمه های فراوان است.
علاوه بر این، این منطقه تنها جنگل بلوط در شرق کشور را در خود جای داده است. کوه های قسمت جنوبی این منطقه که بخشی از رشته کوه آلاداغ است پوشیده از انواع درختان جنگلی است که مناظر بسیار زیبا و محیطی دلپذیر را برای کوهنوردان و کوهنوردان ایجاد می کند.
بلندترین ارتفاع کوه های این منطقه حدود 2800 متر از سطح دریا است. وسعت جنگل های این منطقه 200000 هکتار برآورد شده است.
از جنگل های این منطقه می توان به جنگل زو و جنگل هاورگزگ اشاره کرد.
رودخانه های زیادی در این منطقه جاری است مانند رودخانه خاور، چشمه قنداب، کانی شهو و کانی گوزگ که در بیشتر ماه های سال دارای آب هستند.
آبشار را بیاورید
آبشار را بیاورید می توان آن را یکی از زیباترین مکان ها در آشپزخانه دانست. این آبشار در یک کیلومتری جنوب شهر آشخانه و در کنار روستای بیار قرار دارد.
به همین دلیل به آبشار بیار معروف است. آبشار بیار در وسط دره ای به همین نام قرار دارد.
آبشار بیار از ارتفاعات جنوب روستا سرچشمه می گیرد. ارتفاع این آبشار حدود 15 متر است و برای رسیدن به آن باید کمی پیاده روی کرد.
البته پیاده روی شما به سرعت به پایان می رسد و با چهره زیبای این آبشار روبرو خواهید شد. این آبشار یکی از آبشارهای فصلی است.
در فصل بهار، شدت آب آبشار بیار به حداکثر خود می رسد.