ایران گردی

قلعه مروست کجاست؟

تودی تریپا _ خدمات توریستی: قلعه مروست که بر فراز شهر تاریخی مروست بر روی تپه ای مصنوعی ایجاد شده است، نمادی از گذر تاریخ چندین ساله مردم مروست است.

این قلعه یکی از بلندترین قلعه های تاریخی ایران است و یادآور قلعه فلک فلک لرستان و ارگ عظیم بم است.

این مکان در تاریخ 17 دی ماه 1378 با شماره ثبت 2545 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آشنایی با قلعه مروست

قلعه باستانی مروست بر روی تپه ای باستانی به ارتفاع حدود شش متر به مساحت حدود هشت هزار متر مربع قرار دارد که نشان از استحکام، عظمت و ارتفاع آن دارد و از این نظر بی نظیر است.

آثار موجود حکایت از زندگی این بنای تاریخی در دوره های مختلف تاریخی دارد.

این قلعه یکی از بلندترین قلعه های ایران است که از نظر ارتفاع نمادین و یادآور قلعه فلک فلک لرستان و ارگ عظیم بم است.

از آثار به دست آمده در این قلعه تاریخی می توان به وجود خشت 50*40 با نقش و نگار، آجرهای منقوش، پیزو و … که از دوران اشکانی، ایلخانی و صفویه باقی مانده است اشاره کرد.

قسمت های موجود قلعه شامل رمپ یا پلکان ورودی، هشتی ورودی، کاخ سلطنتی، سه برج دیده بانی، حصار و تیرهای موجود می باشد.

قلعه مروست کجاست؟

شکل آن در پلان ذوزنقه ای با قاعده مربع است که کنگره های استحکامات ریتم زیبایی را در بالای باروها و در لبه مشترک با خط آسمان و در گوشه جنوب غربی و ضلع غربی ایجاد کرده است. این بنا دارای پلانی مستطیل شکل است که ارگ ​​قلعه محسوب می شود.

دهلیز این بنا با پلانی هشت ضلعی، دسترسی به قلعه، دسترسی به سقف ورودی، راهرو ورودی و فضای کوچک دیگری در کنار آن را فراهم می کند. به نظر می رسد این بنا دارای دو طبقه بوده که طبقه پایین آن به مرور زمان ویران شده است.

این قلعه با ساختاری از مصالح خشت و گل و استفاده از آجر در جلو، بر فراز تپه ای و مشرف به شهر مروست است. این قلعه دارای سه برج مدور در سه گوشه خود است. در قسمت جنوب شرقی قلعه به جای برج، دروازه ورودی قلعه قرار دارد.

قسمت اصلی قلعه در دو طبقه ساخته شده که سقف طبقه اول کاملاً فروریخته و فقط پایه های آن باقی مانده است.

موقعیت بلندی و اصالت شهر و جذابیت و چشم انداز آن از دور و در بدو ورود به مروست از ویژگی های بارز این بنا است.

قلعه مروست دارای چندین حصار مرتفع و منحنی به شکل چهار گوش است و برج های بلندی در سه گوشه دیوار آن ساخته شده است.

این قلعه در 3 گوشه خود دارای 3 برج است که به جای برج اصلی در ورودی قسمت جنوب شرقی قرار گرفته است. قسمت اصلی قلعه در ابتدا در دو طبقه ساخته شده است. اما با گذشت زمان سقف طبقه اول از بین رفته و فقط پایه های آن باقی مانده است.

از جمله امکانات داخلی قلعه می توان به هشتی ورودی، کاخ سلطنتی، اصطبل و آشپزخانه اشاره کرد که به نظر می رسد به عنوان اقامتگاه نظامی استفاده می شده است.

هشتی قلعه به صورت هشت ضلعی طراحی شده و از طریق آن دسترسی به سقف ورودی و ورود و خروج از قلعه و راهروی ورودی آن امکان پذیر است.

درباره Marost

استاد شهری است از توابع مروست استان یزد در ایران که در سال 1359 به تصویب شورای اسلامی شهر رسید و مهریز به همراه هرات به شهر یزد تبدیل شد و چند روستا که از استان فارس جدا شده بود از شهر شهربابک کرمان جدا شد. و به شهرستان مهریز پیوست، جمعیت آن در سال 1385 برابر با 13000 نفر بوده است.

ولسوالی مروست از غرب با شهرستان بوانات در استان فارس، از شرق با روستای خبر استان کرمان و از جنوب با ولسوالی هرات استان یزد همسایه است.

آرقلعه مروست کجاست؟

مجموعه آثار تاریخی مرکزی مروست نقطه عطفی در تاریخ این شهر است. این مجموعه شامل: مسجد شاه حسین مروست مربوط به دوره قاجاریه (که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است)، مسجد حاجی قاسم، گنبد، قلعه تاریخی مروست، مسجد جامع، مقبره شیخ عبدالله، مقبره شیخ بهاءالدینی و کاروانسرای شعبه می باشد.

فرهنگ منطقه مروست متاثر از فرهنگ کرمان، فارس و یزد است و گویش محلی ترکیبی از این 3 منطقه است که با توجه به ارتباط و سفر مردم شهرستان مروست به این مناطق برای استفاده از منابع طبیعی و تفریحی. و مناطق همجوار مروست برای انجام امور بانکی و خرید ارتباط بسیار خوبی با این مناطق و مردم شهرستان مروست برقرار کرده و با توجه به اینکه شغل اکثر مردم شهرستان مروست کشاورزی و حوضه آبریز سدهای مروست است. از این مناطق است که این رابطه بهبود یافته و این شرایط منطقه ای به ویژه در بخش فرهنگ، گویش، نیازهای روزمره و فواصل کوتاه ارتباطی که همه نشان می دهد مروست دارای سابقه فرهنگی کهن و اصیل و با وجود ظرفیت و منابع عالی است. و همچنین با توجه به موقعیت منطقه و شرایط فرهنگی، اجتماعی، منابع طبیعی و سیاسی که جامع است و به تفصیل به آن پرداخته شد و همانطور که در مطالب قبلی ذکر شد، نام دیگر مروست در متون تاریخی به دلیل وجود آن است. قلعه های فراوان و وجود آثار تاریخی فراوان که نشان از وسعت و رونق آن در گذشته دارد. داراکلت معروف است؛ تاکنون بیش از 29 اثر تاریخی در شهرستان مروست به عنوان آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

با وجود میراث فرهنگی و آثار تاریخی که به تعداد قابل توجهی در قسمت مروست به ثبت رسیده است، اما در میان طبیعت بسیار زیبای منطقه، اقامتگاه های طبیعی فراوانی به صورت بکر و بکر وجود دارد که سالانه شاهد حضور تعداد زیادی از آن ها می باشد. از مهمانان، هموطنان و همشهریان عزیز در این طبیعت زیبا هستیم

قلعه مروست کجاست؟

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا