اخبار گردشگری

عوارض خوردن چای شبانه

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه مهر با اشاره به کافئین موجود در چای گفت: افراد مبتلا به مشکلات قلبی، زخم معده، سنگ کلیه و زنان باردار از مصرف چای پررنگ خودداری کنند.

سمیرا ربیعی، استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه، چای را حاوی مقدار زیادی کافئین دانست و افزود: هر چه چای مصرف شده تیره تر باشد، کافئین بیشتری مصرف می شود.

وی ادامه داد: کافئین یک ماده شیمیایی خوراکی است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی یافت می شود.

به گفته ربیعی، شکل طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه های کاکائو و برگ چای و شکل مصنوعی آن در نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه ها یافت می شود.

این دستیار دانشگاه با اشاره به تاثیرات کافئین بر بدن افزود: کافئین ادرار آور است بنابراین نوشیدن چای پررنگ باعث از دست دادن آب بدن و ایجاد یبوست می شود.

ربیعی کافئین را باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون عنوان کرد و گفت: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب می شود.

این دکترای متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه کافئین در جذب آهن غذا اختلال ایجاد می کند، گفت: هر چه چای مصرف شده قوی تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می شود.

وی به افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن توصیه کرد که نوشیدن چای پررنگ را قطع کنند یا مصرف آن را حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن به تاخیر بیندازند.

به گفته ربیعی، تاثیر منفی کافئین در جذب آهن تنها مربوط به منابع گیاهی آهن مانند آهن موجود در اسفناج است و نه به منابع حیوانی مانند آهن موجود در گوشت قرمز، بنابراین باید به این سوال توجه کرد. توسط گیاهخواران

وی افزود: کافئین هوشیاری را افزایش می دهد. شاید در نگاه اول این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد اما در واقع نوشیدن چای پررنگ در شب به خصوص در اواخر شب منجر به بی قراری و بی خوابی می شود و در دراز مدت سطح اضطراب را افزایش می دهد.

این استادیار دانشکده علوم تغذیه تاکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، زنان باردار، مبتلایان به رفلاکس (سوزش معده، سوزش سر دل)، زخم معده و مبتلایان به سنگ کلیه از نوشیدن چای پررنگ پرهیز کنند یا مصرف آن را محدود کنند. .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا