شهر کاپان، ارمنستان؛ بیایید با تاریخچه مهم ترین اطلاعات در مورد شهر کابان آشنا شویم
برای شهر کابان
شهر کاپان در جنوب شرقی ارمنستان مرکز اداری جامعه شهری ناحیه کاپان و مرکز استان سیونیک است. این شهر در دره رودخانه فوجی و در دامنه شمالی کوه خوستوپ واقع شده است. طبق برآوردهای رسمی در سال 2016، کاپان در حال حاضر حدود 34600 نفر جمعیت دارد.
شهر کاپان در قرن دهم میلادی تاسیس شد و به دلیل طبیعت زیبا و مهمان نوازی ساکنانش متمایز است. این شهر در ارتفاع 750 تا 1050 متری و در حدود 320 کیلومتری ایروان پایتخت و حدود 80 کیلومتری جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
بهترین زمان برای بازدید از کابان از مارس تا اکتبر است، زمانی که مناظر در زیباترین حالت خود قرار دارند و هوا معتدل و مناسب برای کاوش است. این شهر به دلیل زیبایی های طبیعی و مهمان نوازی ساکنانش بازدیدکنندگان را به خود جذب می کند و آن را به مقصدی ایده آل برای گذراندن چند روز برای گشت و گذار در جنوب ارمنستان تبدیل کرده است.
جغرافیا و اقلیم کاپان ارمنستان
تاریخ شهر کاپان ارمنستان
شهر کاپان در ارمنستان مرکز اداری استان سیونیک است و در گذشته شهری پر رونق بوده که ثروت معدن را با صنایع سبک و سنگین ترکیب می کرد تا به رونق اقتصادی دست یابد. با بسته شدن خط راه آهن به باکو، عملیات صادرات متوقف شد و به وخامت اوضاع اقتصادی شهر منجر شد.
کاپان یکی از قدیمیترین شهرهای ارمنستان به حساب میآید، زیرا از دوران پارینه سنگی مسکونی بوده و مهد جمعیت محلی محسوب میشده است که از دره رودخانه ووگچی، که جنوب سیونیک را به رود آراکس و رود اراکس وصل میکند، در آنجا ساکن شدهاند. دریای خزر.
نام “کاپان” از کلمه “گاپان” در زبان ارمنی باستان به معنای “دره” گرفته شده است. این شهر حداقل از قرن چهارم قبل از میلاد به این نام شناخته شده است و به عنوان بخشی از ناحیه کاپان استان سیونیک در منطقه بزرگتر هایک قرار گرفته است.
استخراج معادن در کابان از آغاز عصر مفرغ آغاز شد، اما در اواخر قرون وسطی و در دوره ایرانی شتاب گرفت. استخراج معادن در این شهر به لطف سرمایه گذاری فرانسوی ها در قرن نوزدهم ادامه یافت و به طور قابل توجهی گسترش یافت. علاوه بر معدن، این منطقه دارای ذخایر غنی سنگ آهک و گرانیت نیز می باشد که از معادن استخراج می شود.
خاطرنشان می شود که تاریخ و رونق شهر کاپان نشان دهنده اهمیت استراتژیک و اقتصادی آن در منطقه سیونیک و در کل ارمنستان است.
حمل و نقل در شهر کاپان ارمنستان
جاده اصلی M-2 ارمنستان بین شهر کاپان و مگری در مرز با ایران در اواخر سال 2008 بازسازی شد، اما خط ریلی کاپان – کووساکان – میجناوان در حال حاضر غیرفعال است. قبل از جنگ در قره باغ کوهستانی، فرودگاه منحل شده مجاور دارای هواپیماهای باربری YaK-40 و AN-14 بود. در فوریه 2017، واهی هاکوبیان، فرماندار سیونیک اعلام کرد که قصد دارد این فرودگاه را به یک فرودگاه مدرن در خدمت منطقه کاپان و جنوب ارمنستان تبدیل کند.
بر اساس این طرح، انتظار میرود بازسازی فرودگاه در سال ۲۰۱۸ با هزینهای بالغ بر ۲ میلیون دلار تکمیل شود. تا فوریه 2020، کار بازسازی رو به اتمام بود و انتظار میرود فرودگاه در ماه مه 2020 بازگشایی شود. در 6 ژوئن 2017، یک فرود آزمایشی در فرودگاه با حضور فرماندار و تعدادی از مقامات انجام شد.
هدف این تلاش ها بهبود زیرساخت های هوایی در جنوب ارمنستان، بهبود ارتباطات و تجارت با مناطق همسایه و ارتقای توسعه اقتصادی در منطقه است.
اقتصاد کاپان، ارمنستان
شهر کاپان در ارمنستان یکی از آخرین استان های ارمنی بود که شوروی شد، اما در اوایل دوره شوروی در برابر کنترل آن مقاومت کرد. این شهر در سال 1930 به مرکز استانی به همین نام تبدیل شد و به ویژه پس از جنگ جهانی دوم رشد زیادی را تجربه کرد، زیرا راه آهنی که شهر را به باکو و بقیه اتحاد جماهیر شوروی متصل می کرد به صادرات فلزات خام و توسعه کمک کرد. تولید سنگین در کارخانه های بزرگ در کناره های رودخانه.
با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بخش تولید شهر بهویژه پس از آنکه آذربایجانیها در پاسخ به حمایت ارمنستان از استقلال قرهباغ، خط راهآهن را قطع کردند، بهطور چشمگیری کاهش یافت و این امر باعث شد تا دو کشور وارد یک جنگ اعلامنشده شوند.
در سال 1995، کاپان به مرکز استان جدید سیونیک تبدیل شد و از آن زمان برای بازیابی رونق سابق خود به عنوان یکی از ثروتمندترین جوامع ارمنستان تلاش کرده است. امروزه شاخه های اصلی اقتصاد شهر شامل صنعت به ویژه معدن و تولید می شود که شامل تولید مواد غذایی، پوشاک و مصالح ساختمانی غیرفلزی و همچنین برق و سایر خدمات مانند تجارت عمده فروشی، رستوران ها و خدمات خانگی است.
جاذبه های گردشگری در شهر کاپان ارمنستان
- از پنج مسیر مختلف می توان به آن رسید.
- قلعه خالدزوردر قرن هفدهم به عنوان یک صومعه ساخته شد و سپس به یک قلعه تبدیل شد. نقش تاریخی مهمی در مبارزات آزادیبخش منطقه سیونیک ایفا کرد و با دیوارهایی که شامل اهرام است احاطه شده است.
- وهاناوانکدر قرن 10 و 11 ساخته شده است و یک مجموعه صومعه متشکل از کلیسای سنت گرگوری روشنگر، گاویت و کلیسای سنت استواتساتسین را در خود جای داده است.
- قلعه بگ برداین قلعه یکی از قدیمی ترین قلعه های ارمنستان به حساب می آید. این بنا توسط شاهزاده پاگاک ساخته شده است و با وجود تخریب جزئی آن، برخی برج ها و اهرام را حفظ کرده است.
- موزه تاریخی کاپان: حاوی هزاران اثر هنری از جمله شمشیرها و فرش های قرن نوزدهمی است و مکانی است که برای علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ارزش بازدید دارد.
- صومعه تاتفاگرچه دقیقاً در شهر کابان نیست، اما یکی از مکان های اصلی برای بازدید به حساب می آید و به طولانی ترین تله کابین جهان مشهور است.
- کلیسای مسروپ ماستوتس: اولین کلیسا در شهر کاپان، به دلیل طراحی معماری مدرن و متوسط خود متمایز است و مرکز فرهنگ و احساسات میهن پرستانه مردم محلی است.
این نقاط دیدنی منعکس کننده تاریخ، فرهنگ و زیبایی شهر منحصر به فرد کاپان در ارمنستان است و آن را به مقصدی ایده آل برای بازدیدکنندگانی تبدیل می کند که به دنبال یک تجربه گردشگری منحصر به فرد هستند.
هتل های کاپان ارمنستان
در اینجا 8 هتل برتر شهر کاپان در ارمنستان با قیمت های ذکر شده به واحد پول مصر آورده شده است:
- هتل دایان – 702 EGP
- استراحتگاه نواسرد – 2341 EGP
- گراز خوب – 2528 EGP
- هتل ارمنستان – 1639 EGP
- مهمانسرا تاسمک – 562 EGP
- اقامتگاه بوم گردی هرسنادزور – 1405 EGP
- مهمانخانه استاریات تاتف – 1077 EGP
- خالدزور قدیمی – 843 EGP
این هتل ها خدمات و راحتی متنوعی را ارائه می دهند و گزینه های بسیار خوبی برای اقامت شما در کاپان در سفر به ارمنستان هستند.