سفر با دارو؛ گامی برای سفری امن و آسوده
به گزارش تودی تریپ، همانطور که کجارو نوشته است، قوانین و مقررات مربوط به حمل و نقل دارو در هر کشوری متفاوت است و ندانستن آنها می تواند در سفر شما را با مشکل مواجه کند.
برای سفرهای داخلی به سایر شهرهای ایران، حمل داروهای تجویزی در پروازهای داخلی مجاز است. البته این تعداد شامل داروهایی نمی شود که برای عموم مردم قابل تهیه نیست و به صورت غیرقانونی خرید و فروش می شوند.
در هنگام ورود به ایران، آوردن دارو به مقدار محدود برای استفاده شخصی مجاز است. داروی مورد نظر نباید در فهرست داروهای ممنوعه قرار گیرد و در صورت نیاز باید نسخه پزشکی معتبر و گواهی عدم امکان تهیه این داروها در کشور به ماموران کنترل گمرک فرودگاه ارائه شود.
حمل دارو در سفرهای خارجی مشکل جدی تری است. هنگام سفر هوایی به خارج از ایران، باید از قوانین کشور مقصد خود برای حمل هر نوع دارویی، از مکمل ها و مکمل ها گرفته تا داروهای درمانی ضروری، آگاه باشید.
میزان سختگیری کشورها برای حمل داروهای مختلف یکسان نیست. مجازات های دست زدن به مواد مخدر غیرقانونی در فرودگاه ها از مصادره داروی مورد نظر تا حبس برای شخص حامل مواد مخدر متغیر است.
بهترین راه برای اطلاع از لیست داروهایی که اجازه ورود به فرودگاه کشور مقصد را ندارند، این است که از سفارت کشور مورد نظر بپرسید. همچنین می توانید از وب سایت رسمی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) برای جستجوی لیستی از داروهایی که در پروازهای بین المللی مجاز نیستند استفاده کنید.
در برخی موارد با ارائه مجوز و نسخه پزشک معتبر می توانید مجوز لازم برای تهیه داروی مورد نظر را در مدت 31 روز دریافت کنید. همچنین باید با شرکت هواپیمایی خود تماس بگیرید تا از بیمه پزشکی مسافرتی خود برای دریافت دارو در کشور مقصد خود استفاده کنید.
برخی از داروها، مانند آرام بخش های شیمیایی حاوی مواد افیونی و پودرهای پروتئینی، در اکثر فرودگاه ها و کشورها ممنوع هستند. حمل این نوع داروها به کشورهایی مانند ترکیه، امارات، عربستان سعودی، ژاپن، مصر، ویتنام و مالزی مجازات بسیار سنگینی دارد.
در مقایسه با سایر کشورهای جهان، کشورهای اروپایی در زمینه حمل و نقل مواد مخدر به ویژه داروهای دارای مجوز انعطاف بیشتری از خود نشان می دهند.
قوانین فرودگاهی برای حمل داروهای تزریقی و تجهیزات لازم مانند سوزن و سرنگ نیز متفاوت است. اگر در طول سفر مجبور به تزریق یک داروی حیاتی به خود هستید، قبل از شروع سفر حتماً از کنسولگری کشور مقصد خود در مورد شرایط حمل داروی ضروری بپرسید.
در اینجا برخی از داروهای ممنوعه در بسیاری از فرودگاه ها آورده شده است:
- آدرال
- متیل فنیدات (متیل فنیدات) با نام تجاری ریتالین (ریتالین)
- بنادریل یا دیفن هیدرامین
- آمبین یا زولپیدم
- انواع پودرهای پروتئینی بدون نسخه
- داروهای هورمونی مانند قرص های ضد بارداری و درمان بیماری های ژنتیکی
- سودوافدرین
- استامینوفن یا تیلنول یا پاراستامول
- انواع مسکن های مخدر مانند کدئین، دیفنوکسیلات، مرفین، متادون و شربت تریاک یا تریاک.
- داروهای تزریقی مانند نالوکسان
- پنتازوسین
- پتیدین
- تالامونال
- آمفتامین ها
- انواع داروهای روان درمانی