راهنمای سفر

راهنمای سفر به همدان ۱۴۰۳ + از اقامت و هزینه ها تا تفریحات

همدان یکی از شهرهای تاریخی و قدیمی کشور محسوب می شود که آرامگاه بوعلی سینا، باباطاهر عریان، غار علیصدر و بسیاری از جاذبه های تاریخی و گردشگری و طبیعی را در خود جای داده است. این شهر زیبا یکی از سردترین شهرهای کشور محسوب می شود و معمولا در زمستان ها پوشیده از برف است. اگر قصد سفر به همدان را دارید بهتر است راهنمای سفر به همدان را مطالعه کنید که ما در این مطلب از تودی تریپ به بررسی این موضوعات می پردازیم.

معرفی همدان

همدان در غرب ایران، مرکز استان همدان و از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است. این منطقه از ایران به‌دلیل قرار گرفتن در ارتفاع کوهستانی آب و هوای سردسیر دارد. در گوشه و کنار این شهر تاریخی، بناهای تاریخی ارزشمند، باقی مانده از دوره‌های مختلف تاریخی به چشم می‌خورند. این شهر اولین پایتخت سرزمین ایران و در طول دوره‌های تاریخی متفاوت، همواره از برجسته‌ترین نقاط ایران زمین بوده است.

در سال ۱۳۸۵، همدان به‌عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران نام‌گذاری شد. این شهر رده پنجم بین مقاصد گردشگری و توریستی در ایران را دارد و به‌دلیل وجود دانشگاه‌ها و مراکز علمی گسترده با عنوان شهری علمی شناخته می‌شود.

بهترین زمان سفر به همدان

به‌راستی خداوند برای خلق فصل بهار سنگ تمام گذاشته. در این فصل، خورشید ملایم می‌تابد و گرمای مطبوعی دارد، آسمانی در بیشتر روزها آبی و بدون ابر است و چمن‌های تازه و گل‌های رنگارنگ خودنمایی می‌کنند.

با این توصیفات، حتی شنیدن جمله سفر بهاری به همدان می‌تواند هرکسی را ذوق‌زده کند. چراکه در این زمان، همدان در زیباترین حالت خودش است.

در این فصل، طبیعت همدان لباس تازه و نو به تن می­‌کند و منتظر دیدار طبیعت‌­دوستان است. البته تعداد گردشگران بهاری همدان نسبت به تابستان کمتر است. اگر سرمای اندک هوای کوهستانی اذیتتان نمی‌کند و می‌خواهید همدان را وقتی سراسر پر از گل و شکوفه است تماشا کنید، چه فصلی بهتر از بهار.

آب‌ و‌ هوای همدان

موقعیت ممتاز جغرافیای طبیعی در این استان، باعث سرمای شدید هوا در فصل های سرد می‌شود. همدان از سردسیرترین مناطق ایران با میانگین بارش برف و باران بالا است. بیشترین دمای هوا در طول سال در همدان از ۳۷ درجه سانتی‌گراد فراتر نمی‌رود و در نقاطی از این استان در سردترین زمان سال دما تا منفی ۳۰ درجه سانتی‌گراد، سرد می‌شود.

شهر همدان در دامنه‌های شمالی الوند قرار گرفته است و گردنه‌های معروفی مانند «گردنه زاغه» در نزدیکی همدان قرار دارند. رودهای مهمی نیز مانند عباس‌آباد و دره مراد بیگ و آبشینه، طبیعتی زیبا و سرسبز را در اطراف این شهر ایجاد کرده‌اند.

فصل زمستان زمان مناسبی برای سفر به این شهر نیست و در این زمان امکان بازدید از جاذبه‌های طبیعی وجود ندارد

بهترین زمان سفر به همدان از اوایل تیر ماه تا اواسط شهریور است. در این بازه زمانی هوا در همدان بسیار متعادل می‌شود و حتی بعضی از شب‌های تابستان، هوا کمی سرد است. فصل زمستان زمان مناسبی برای سفر به این شهر نیست و در این زمان امکان بازدید از جاذبه‌های طبیعی وجود ندارد و با توجه به بارش‌ها بازدید از جاذبه‌های تاریخی محدود می‌شود.

در تعطیلات نوروز، هنوز همدان سرد است و معمولا بارش باران و گاهی برف هنوز ادامه دارد؛ پس اگر می‌خواهید در فصل بهار از این شهر دیدن کنید، سفرتان را به اواخر بهار موکول کنید. در فصل پاییز نیز همدان سرمایی زمستانی دارد و جز در نیمه اول مهر ماه، شرایط آب و هوایی این شهر، مناسب نیست.

در شهریور ماه، جشنواره‌های شیره‌پزی و صنایع دستی و هنرهای سنتی، در همدان و نزدیکی آن برگزار می‌شوند و اگر تمایل به شرکت در این جشن‌ها و مراسم محلی زیبا دارید، در این زمان از سال به همدان سفر کنید.

جاهای دیدنی همدان

غار علیصدر

غار علیصدر یکی از مکان‌های دیدنی‌ محبوب و معروف همدان است. در این بخش از بهترین راهنمای سفر به همدان، می‌خواهیم شما را با غار علیصدر آشنا کنیم. این غار در روستای علیصدر قرار دارد و بیست‌وسومین اثر ملی ثبت‌شده کشور محسوب می‌شود. غار علیصدر تنها غار تالابی ایران است و قدمت آن به حدود ۲۰۰ میلیون سال پیش می‌رسد. اگر به همدان سفر کردید، پیشنهاد می‌کنیم حتما از این غار دیدن کنید. در هنگام ورود به غار علیصدر صخره‌های بلند و دالان‌های پیچ‌درپیچ را می‌بینید. بعد از گذشتن از صخره‌ها، می‌توانید با قایق‌های پدالی به اعماق این غار بروید. درون غار علیصدر دریاچه‌ای وجود دارد که فقط با قایق می‌توانید از آن دیدن کنید.

تپه عباس آباد همدان

حال که بهار را به عنوان بهترین زمان سفر به همدان انتخاب کرده اید، باید بدانید که دشت‌ها و باغ‌های همدان، یکی از زیباترین جاذبه‌های بهاری این شهر تاریخی هستند. برای اینکه بتوانید باغ‌های همدان را زیر پاهایتان احساس کنید، چه جایی بهتر از تپه عباس آباد.

تپه عباس آباد یکی از مشهورترین جاذبه‌ های گردشگری همدان است. بالای این تپه می‌توانید شهر همدان و باغ‌های سرسبز و پر گل عباس آباد را تماشا کنید. البته تپه عباس آباد دیدنی‌های دیگری هم دارد. ازجمله این دیدنی‌ها می‌توان به یک آبشار مصنوعی با ارتفاع ۶۰ متر و طول ۲۰۰ متر اشاره کرد.

در تپه عباس آباد رستوران و کافه هم وجود دارد. می‌توانید با رانندگی از جاده‌های عریض و پرپیچ‌وخم به این منطقه بروید و خودتان را به یک غذا یا نوشیدنی متفاوت مهمان کنید. نگران جای پارک ماشینتان نباشید. پارکینگ تپه عباس آباد مکان امنی برای خودروی شما است. ماشینتان را همین‌جا بگذارید و بروید و زیبایی‌های چشم‌نواز همدان را در یک نگاه ببینید.

یادتان باشد، هوای کوهستانی و بهاری همدان در این منطقه بیشتر احساس می‌شود. بهتر است چند لباس گرم همراهتان باشد تا در صورت نیاز استفاده کنید.

مجموعه گنج‌نامه

اینجا یک دهکده توریستی است که دارای تجهیزات رفاهی و تفریحی کاملی بوده و در فاصله کمی از شهر همدان قرار گرفته است. بازدید از سنگ‌نبشته‌های گنج‌نامه که از دوران داریوش و خشایارشاه به یادگار مانده‌اند، بخشی از تفرج در این مجموعه بوده و در ضمن شما می‌توانید در اینجا از تفریحاتی چون تله‌کابین سواری، بازدید از غار آکواریوم و … لذت ببرید.

آدرس: همدان، ضلع شرقی میدان گنج‌نامه، دهکده فرهنگی ورزشی توریستی گنج‌نامه

روستاگردی در همدان؛ یک تجربه لذت‌بخش و به‌یادماندنی

چطور است که همدان گردی تابستانه را از روستاهای این شهر جذاب تاریخی شروع کنیم. دیدن روستاهای همدان شما را شگفت‌زده می‌کند. در روستای ورکانه، همدان جلوه اروپایی خودش را به نمایش گذاشته است. خانه‌هایی که در این روستا وجود دارند تماما از سنگ ساخته‌شده‌اند. همین موضوع باعث شده که روستای ورکانه لقب روستای رنسانسی بگیرد.

هر روستای همدان داستان و ساختار خاص خودش را دارد. تک‌تک روستاهای همدان به‌اندازه‌ای زیبا هستند که می‌توان به‌عنوان یک اثر هنری طبیعی از آن‌ها یاد کرد. روستای سیمین ابرو، روستای گشانی، روستای ملحمدره، روستای شهرستانه، روستای اشتران، روستای مانیزان و روستای خاکو ازجمله زیباترین جاذبه ‌های همدان هستند.

می‌توانید چند روستای همدان را انتخاب کنید و به آن‌ها سر بزنید. گشت زنی در روستاها، شما را با فرهنگ و آداب و روسوم دیرینه مردم همدان آشنا می‌کند.

آرامگاه ابن سینا

در این بخش از راهنمای سفر به همدان، شما را با آرامگاه ابن سینا آشنا می‌کنیم. مقبره ابن سینا، آرامگاه فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی، ابوعلی سینا ملقب به شیخ‌الرئیس است. این آرامگاه مشهورترین بنای تاریخی در مرکز همدان محسوب می‌شود که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. ساختمان اولیه مقبره در دوران  قاجار ساخته شده است. اکنون آرامگاه بوعلی سینا نمادی از شهر همدان است.

برج قربان

قدمت برج قربان، به‌عنوان یکی از بنا‌های باستانی همدان، به قرن هشتم هجری قمری بازمی‌گردد. این بنای تاریخی در شمار آثار ملی کشور قرار داشته و شکل قیفی آن، سبک معماری خاص را به نمایش درمی‌آورد.

آدرس: همدان، بین چهارباغ شهید مدنی و خیابان طالقانی، جنب دبیرستان اندیشه

بازار سنتی همدان

شاید اگر زمان دیگری به همدان بروید، وقت نکنید که خوب بازار سنتی همدان را زیر و رو کنید و صنایع‌دستی و سوغات همدان را ببینید؛ اما زمستان بهترین زمان سفر به همدان برای این کار است.

بازار سنتی همدان یادگاری ارزشمند دوران قاجار است. در بازار سنتی همدان از فرش و قالی پیدا می‌شود تا زر و سیم و طلا. وجب‌به‌وجب این بازار چیز تازه‌ای برایتان دارد. حالا که وقتش پیش‌آمده، می‌توانید این بازار سنتی را خوب بگردید و با صنایع‌دستی و سلیقه مردم همدان بیشتر آشنا شوید.

کلیسای گریگوری استپان

در این بخش از راهنمای سفر به همدان، شما را با کلیسای گریگوری استپان آشنا می‌کنیم. این کلیسا در شرق تپه هگمتانه قرار دارد. کلیسای گریگوری استپان را مهاجران و تجار ارمنی در سال ۱۶۷۶ میلادی ساختند. این کلیسا در سال ۱۳۱۱ شمسی بازسازی شد. نمای این کلیسا آجری است و داخل آن چهار ستون مدور قرار دارد. توصیه می‌کنیم پس از بازدید تپه هگمتانه، از کلیسای گریگوری استپان بازدید کنید.

آرامگاه باباطاهر عریان

یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌های همدان، آرامگاه باباطاهر عریان است که شاعر و عارف بزرگ ایرانی بود. گنبد فیروزه‌ای رنگ این آرامگاه را بار‌ها در کتاب‌های درسی دیده و معماری آن نیز آشنا به نظر می‌رسد. دوبیتی معروف باباطاهر را اینجا مرور می‌کنیم:

مکن کاری که بر پا سنگت آیو جهان با این فراخی تنگت آیو

چو فردا نامه خوانان نامه خوانند تو را از نامه خواندن ننگت آیو

آدرس: همدان، میدان باباطاهر

تجربه اسکی در پیست‌های اسکی همدان

برف تنها سرمای بی‌حدواندازه برای همدان به ارمغان نمی‌آورد، بلکه یکی از جاذبه‌های پرشور و هیجان این شهر را فعال می‌کند. اسکی‌بازان و اسکی‌دوستان می‌توانند در زمستان به همدان سفر کنند. در این فصل، پیست اسکی تاریک دره یا الوند و پیست اسکی ارسباران باز هستند. می‌توانید اسکی کردن را برای اولین بار در این شهر انجام دهید و یک تجربه باارزش برای خودتان رقم بزنید.

سوغات همدان

سوغات همدان به دو دسته صنایع دستی و خوراکی‌ها تقسیم می‌شوند. صنایع دستی در همدان قدمتی طولانی دارند و معروف‌ترین سوغات در این صنایع سفال است. در کارگاه‌های سفالگری در همدان و شهرهای اطراف آن، بخش قابل توجهی از سفال ایران تولید می‌شود. قدمت این هنر در این ناحیه به بیش از ۸۰۰ سال می‌رسد و امروزه نقاشی‌های زیبا روی  سفال، هنر تکمیلی اضافه شده به این صنعت و بر جذابیت محصولات آن، افزوده است.

صنعت چرم در همدان از رونق بالایی برخوردار بوده است؛ اما متاسفانه شکوه سابق را ندارد. با این وجود هنوز از صنایع دستی بارز در این خطه به شمار می‌رود. طلاکوبی و نقره‌کوبی نیز، در شهر همدان قدمتی دیرینه دارند. صنایع چوبی، مسگری و قلم‌زنی از صنایع معروف و پررونق همدان، از گذشته تا حال بوده است. گلیم بافی نیز بخشی دیگر از صنایع دستی  همدان را تشکیل می‌دهد. شیشه‌گری با روش سنتی(آبگینه)، هم‌چنان در همدان رونق دارد.

خوراکی‌های سنتی همدان، بخشی دیگر از سوغات‌های پرطرفدار این شهر هستند. نان کماج، نان معروف همدان است و پخت آن در تمام شیرینی فروشی‌ها و نانوایی‌های محلی، رواج دارد. حلوا زرده دسر مخصوص همدان و شبیه به فرنی و بسیار مقوی است. انگشت پیچ دیگر دسر متداول در همدان است که در گذشته آن را با انگشت می‌خوردند.

آب نبات قیچی، نان چای، کلوچه برساق و حلوای لوزی، دیگر سوغات‌های معروف همدان هستند که می‌توانید از شیرینی فروشی‌های همدان، آن‌ها را تهیه کنید.

غذاهای محلی همدان

در همدان غذاهایی محلی با سلایق خاص این منطقه پخته می‌شوند. آبگوشت قورمه سبزی با مواد اولیه قورمه سبزی و آبگوشت طبخ می‌شود و طعمی بین این دو غذا دارد. این غذا در همدان بسیار محبوب است.

کله جوش همدان غذایی ساده و لذیذ با گوشت چرخ‌کرده و کشک و گردو و ادویه‌های متنوع است. این غذا خاصیت فراوانی دارد. آش خشکبار از آش‌های معروف همدانی است و در طبخ آن از انواع برگه‌ها و خشکبار استفاده می‌شود.

کوفته همدانی با طعم بی‌نظیر مخصوصش، از برنج ، آلو، گوشت، نخود، لپه و آرد نخودچی تشکیل می‌شود. آش آماج همدان دیگر غذای سنتی این خطه و مناسب این منطقه سردسیر است. خوراک سرداشی نیز خاصیت فراوان دارد و بسیار لذیذ است. در گذشته این غذا را در تنور می‌پختند.

مراسم‌های سنتی همدان

در این بخش از راهنمای سفر به شهر همدان به معرفی مراسم‌های سنتی این شهر می‌پردازیم. همدان مانند شهرهای دیگر کشور مراسم‌های سنتی خاص خود را دارد. مراسم‌های سنتی شهر همدان شامل مراسم نوروز، کوسه و زن کوسه، چهارشنبه سوری، سیزده به در، تحویل سال، مراسم شب چله بزرگ، شب چله کوچک، سمنو پزان، چره گردان، مراسم سنتی باران خواهی نظیر چمچمه خاتون، حشلی و گاوبر، مراسمات مذهبی چون سینه زنی و تعزیه خوانی در محرم و مراسم ماه رمضان و مراسم روز عرفه، مراسم ازدواج شامل مراحلی از قبیل خواستگاری، بله برون، رخت بران، حنابندان، رخت داماد، عقدکنان، عروس چرخان، پاتختی و داماد سلام و شب هفت نوزادان می‌شود. پشت هر کدام از مراسم‌های محلی همدانف داستانی نهفته است و در زمان معینی آن‌ها را برگزار می‌کنند.

برای همدان گردی کجا برویم؟

به‌جرئت می‌توان گفت که تمام محله‌ها و جای‌جای شهر همدان دیدنی محسوب شده و هرجایی که در این شهر بروید؛ جاذبه‌های گردشگری فراوانی وجود دارد. از این روی کافی است که با دنبال‌کردن جاذبه‌های گردشگری و دیدنی‌های همدان، برنامه‌ریزی درستی برای گردشگری در این شهر تاریخی ایران داشته باشید.

حمل‌ونقل عمومی در همدان

باتوجه‌به جاذبه‌های گردشگری فراوانی که در همدان داریم، انتظار می‌رود که وضعیت حمل‌ونقل عمومی در این شهر نیز مناسب باشد. به این شکل؛ مردمی که به همدان سفر می‌کنند به‌راحتی امکان استفاده از سرویس حمل‌ونقل عمومی در شهر برای جابه‌جایی بین خیابان‌های مختلف را خواهند داشت.

سامانه اتوبوس‌رانی به شکلی فعال در شهر همدان برقرار بوده و در اکثر خیابان‌های شهر، ایستگاه‌های اتوبوس وجود دارد. همین‌طور تاکسی‌های زرد و سبز در شهر همدان، به‌وفور یافت شده و باتوجه‌به نبود ترافیک سنگین در خیابان‌های این شهر، فرصت آن را خواهید داشت که بدون تلف‌شدن وقت در ترافیک‌های شهری، به‌راحتی از تاکسی نیز برای رفت‌وآمدهای خود استفاده کنید.

اقامت در همدان

در شهر همدان گزینه‌های متفاوتی برای اقامت وجود دارد. به‌دلیل ظرفیت‌های تاریخی فراوان این شهر، توریست‌های خارجی زیادی در طول سال در همدان تردد می‌کنند و هتل های همدان با امکانات مطلوب به آن‌ها سرویس می‌دهند. اقامتگاه‌های بومگردی نیز در همدان و اطراف آن زیاد هستند که با معماری زیبا و بافت قدیمی و سنتی، محیطی بسیار مطلوب برای علاقه‌مندان اقامت در بافت بومی هستند.

«هتل بابا طاهر» همدان از بهترین و مجلل‌ترین هتل‌های همدان با پنج ستاره است که در سال ۱۳۷۶ افتتاح و در سال ۱۳۹۶ بازسازی شد. این هتل امکانات متنوع و بالایی دارد و در هشت کیلومتری فرودگاه همدان، در فاصله‌ای مناسب از دیدنی‌های شهر قرار گرفته است. هتل باباطاهر در ضلع شرقی آرامگاه باباطاهر قرار دارد.

«هتل پارسیان آزادی» همدان با چهار ستاره در بلوار ارم در نزدیکی میدان قائم قرار گرفته است. این هتل در نزدیکی تپه‌های عباس‌آباد، چشم‌انداز زیبایی به محیط طراف دارد. هتل پارسیان نیز در فاصله‌ای مناسب از دیدنی‌های همدان است و ۱۴ کیلومتر از فرودگاه فاصله دارد. این هتل در سال ۱۳۹۶ بازسازی شد.

«هتل بوعلی» در خیابانی به همین نام با چهار ستاره، از دیگر هتل‌های با کیفیت همدان است. ساختمان مرکزی این هتل در احاطه دو باغ زیبا قرار دارد. این هتل فاصله مناسبی با دیدنی‌های تاریخی مانند آرامگاه ابن سینا دارد. این هتل در ۱۱ کیلومتری فرودگاه قرار دارد و در سال ۱۳۹۴ بازسازی شده است.

واحد اقامتی دهکده توریستی گنجنامه در جاده گنجنامه همدان، در ضلع شرقی میدان گنجنامه قرار دارد. اقامت در این مجموعه برایتان استفاده از امکانات تفریحی و هیجان‌انگیزی مانند سورتمه، تله‌کابین و طبیعت زیبای جنگل و کوه های اطراف را فراهم می‌کند.

«مهمانسرای جهانگردی غار علیصدر»، در روستای علیصدر در فاصله ۷۵ کیلومتری شهر همدان، مناسب برای اقامت کسانی است که با هدف بازدید از این غار زیبا و روستای اطراف آن به این استان سفر می‌کنند. این هتل دو ستاره امکانات مناسبی برای مسافران دارد.

«اقامتگاه بومگردی آمادای»، از پرطرفدارترین اقامتگاه‌های بومی و سنتی در همدان است که دسترسی مناسبی به جاذبه‌های تاریخی شهر دارد. اقامت در این خانه سنتی همراه با سرو صبحانه است. این اقامتگاه در خیابان شهدا، محله جولان، کوچه بهمن، قرار دارد.

«اقامتگاه بومگردی شبستان» در ابتدای جاده کرمانشاه و در روستای یکن آباد قرار گرفته است. در این اقامتگاه، صبحانه با اقامت سرو می‌شود و رستورانی با غذاهای سنتی و محلی خدمات ارائه می‌دهد که در صورت تمایل می‌توانید از غذاهای آن سفارش دهید.

«اقامتگاه بومگردی حاجی اسماعیل» در میدان مدرس، انتهای منوچهری، جاده خاکی به‌سمت شهرک الوند، کوچه باغ اول، قرار دارد. فضای این خانه سنتی بسیار زیبا و در میان باغی بزرگ است. در این مجموعه سرویس بهداشتی اختصاصی در اتاق‌ها وجود ندارد.

«اقامتگاه بومگردی نسیم» با ارائه صبحانه محلی و آشپزخانه مشترک برای آشپزی، از دیگر گزینه‌های اقامت در فضایی سنتی است. این اقامتگاه در بلوار ارم، پشت تالار قرآن قرار دارد.

راهنمای سفر به همدان

در این بخش از راهنمای شهر همدان، مسیرهای رسیدن به این شهر را بررسی می‌کنیم. باتوجه به محل اقامت شما راه‌های متفاوتی برای سفر به این شهر وجود دارد. شما برای سفر به همدان می‌توانید مسیر هوایی، زمینی، قطار یا اتوبوس را انتخاب کنید. در این بخش به شما کمک می‌کنیم تا بهترین مسیر سفر را انتخاب کنید.

سفر هوایی به همدان

در راهنمای سفر به همدان به شما می‌گوییم که فرودگاه همدان با بیش‌تر از ۸۰ سال قدمت، در ۵ کیلومتری شمال این شهر قرار گرفته است. در ابتدا این فرودگاه کوچک و نظامی بوده است و از سال ۱۳۵۱ تجهیز و آماده برای پروازهای مسافربری شد. فرودگاه همدان یکی از مهم‌ترین فرودگاه‌های غرب ایران محسوب می‌شود. از این فرودگاه به‌صورت مستقیم می‌توانید به شهرهای تهران، مشهد و کیش، بروید. همچنین از فرودگاه همدان می‌توانید به شهرهای زیارتی مانند کربلا و مکه نیز سفر کنید.

سفر زمینی به همدان

در راهنمای سفر به همدان، سفر زمینی به این شهر را بررسی می‌کنیم. از تهران تا همدان ۳۶۰ کیلومتر فاصله است و سه مسیر برای رسیدن به این شهر وجود دارد. نزدیک‌ترین مسیر رفتن به همدان از تهران، جاده ساوه محسوب می‌شود که مسیر آن از طریق اتوبان قزوین ۵۰ کیلومتر کمتر می‌شود. راه دیگر برای سفر به همدان اتوبان تهران-کرج و کرج-قزوین محسوب می‌شود که حدود ۲۰۰ کیلومتر آن در اتوبان است. سومین راه سفر به همدان از تهران جاده بوئین زهرا محسوب می‌شود.

اگر می‌خواهید از مشهد یا شهرهای جنوب شرقی به همدان سفر کنید، ابتدا به گرمسار و از بزرگراه گرمسار قم به سمت ساوه و بعد از آن به همدان بروید.

اگر می‌خواهید از شهرهای شمالی و شمال شرقی به همدان سفر کنید، می‌توانید از طریق تهران به این شهر بروید.

 همچنین اگر در شهرهای غربی و شمال غربی اقامت دارید نیز به راحتی می‌توانید به همدان با وسیله نقلیه شخصی سفر کنید.

راهنمای سفر به شهر همدان با قطار

ایستگاه راه‌آهن در ۱۲ کیلومتری همدان و در نزدیک روستای «رباط شورین» قرار دارد. این ایستگاه در سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری رسید و در مسیر ریلی تهران سنندج قرار گرفته است. اگر می‌خواهید با قطار به همدان بروید، ابتدا باید از شهرهای دارای خطوط راه‌آهن و مسیر ریلی،‌  به تهران و پس آن به شهر همدان سفر کنید. شما در مسافرت با قطار می‌توانید از زیبایی مسیر نیز لذت ببرید.

سفر به همدان با اتوبوس

همدان دارای ۳ پایانه مسافربری بزرگ است. می‌توانید از طریق پایانه مسافربری بزرگ همدان در میدان عاشورا به تمام نقاط داخلی استان همدان و سایر مراکز اصلی کشور بروید. اگر می‌خواهید خارج از استان همدان گشت‌وگزار کنید، می‌توانید به پایانه اکباتان در میدان اکباتان بروید. همچنین اگر می‌خواهید در داخل این استان گشت‌وگزار کنید، می‌توانید به پایانه سفیدآبی در بلوار بدیع الزمان همدانی، بروید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا