ایران گردی

جاهای دیدنی بندر سیراف | با بهترین جاذبه های گردشگری سیراف آشنا شوید!

بندر سیراف در ساحل زیبای خلیج فارس،یکی از قدیمی ترین بندرهای ایران است که از جاهای دیدنی استان بوشهر محسوب می‌شود. بندر سیراف به دلیل قرارگیری بین دریا و کوه و همچنین نزدیکی به دو شهر شیراز و کنگان، هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. در گذشته بندر سیراف که به بندر طاهری نیز معروف است، یکی از مهم ترین مراکز برای روابط تجاری و مبادله کالا برای بازرگانان به حساب می‌آمد.

اگر قصد آشنایی یا سفر به این بندر را دارید، برای معرفی جاهای دیدنی سیراف با تودی تریپ همراه باشید.

بهترین جاهای دیدنی سیراف

بندر سیراف با تاریخ غنی و طبیعیت زیبا، دارای بیش از بیست اثر تاریخی است که چهار مورد از آن ها در فهرست آثار ملی ثبت شده اند. همه این‌ها فرصتی عالی برای گردشگران فراهم کرده تا سفری به یادماندنی را تجربه کنند.

از جاهای دیدنی بندر سیراف می‌توان گورستان صخره ای، گور‌ سیبویه، قلعه نصوری، موزه سیراف، آتشکده سیراف، آرامگاه قطب‌الدین شیرازی، آبگیر دره لیر و مسجد امام حسن بصری را نام برد که در ادامه به معرفی‌شان خواهیم پرداخت.

گورستان صخره ای

گورستان صخره‌ای که به دوران ساسانیان تعلق دارد، در شمال غربی بندر سیراف واقع شده و شامل قبرهای سنگی است که به زبان محلی به آن‌ها “گورا” گفته می‌شود. این قبرها به صورت منظم و در ردیف‌هایی در دامنه کوه قرار گرفته‌اند که نشان‌دهنده هنر و مهارت سازندگان آن‌هاست. تاریخ‌شناسان معتقدند که این گورستان در دوره‌های مختلف به عنوان محل دفن پیروان ادیان گوناگون مورد استفاده قرار گرفته است  و به همین دلیل به نام “قبرستان تمدن‌ها” نیز شناخته می‌شود.

این گورها در ابتدا به عنوان محلی برای جمع‌آوری آب باران طراحی شده‌بودند و یکی از کهن‌ترین سیستم‌های ذخیره آب شیرین به شمار می‌روند.  از جالب‌ترین ویژگی‌های این گورستان، چاه‌های عمیقی است که به طور منحصر به فردی حفر شده‌اند و تعداد آن‌ها به 70 عدد می‌رسد.

نشانی گورستان صخره ای: در خیابان اصلی، پس از گذر از مسجد امام حسن بصری، وارد فرعی سمت چپ بشوید تا به گورستان صخره ای برسید.

گور سیبویه

آرامگاه سیبویه که به آن گور سیبویه نیز گفته می‌شود، یکی از آثار تاریخی مهم بندر سیراف و یکی از جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌آید. سیبویه لقب دانشمندی برجسته در قرن سوم هجری قمری بود که نام واقعی او ابوبشر عمرو بن عثمان بود و پس از فوت در قبرستان بندر سیراف دفن گردید. سنگ قبری که روی مزار او قرار دارد از جنس سنگ و گچ ساخته شده است و در اطراف آن قبرهای دخمه‌ای و صخره‌ای دیگری نیز دیده می‌شود.

نشانی گور سیبویه: در ابتدای دره لیل بندر سیراف، در مجاورت گورستان صخره ای قرار گرفته است.

قلعه نصوری

قلعه نصوری بر فراز تپه ای مشرف به دریا با چشم‌اندازی بی نظیر، یکی از جاهای تاریخی بندر سیراف است که به دوره قاجار تعلق دارد.

این قلعه در دو طبقه ساخته شده و معماری خاص آن نظیر گچ بری های زیبا، در های چوبی با کنده کاری های چشم‌نواز و  بادگیر برای تهویه طبیعی، نشان دهنده مهارت معماران و شکوه زندگی در  آن دوره است.

همچنین وجود تابلوهایی در قسمت غربی قلعه که روایتگر داستان های شاهنامه هستند، جلوه ای ادبی به این بنای تاریخی افزوده است.

نشانی قلعه نصوری: قلعه نصوری در بندر سیراف در کوچه نصوری قرار دارد که فقط چند دقیقه با دریا فاصله دارد.

موزه سیراف

موزه باستان‌شناسی سیراف، یکی از جاذبه‌های دیدنی بندر سیراف در استان بوشهر است که در خانه دکتر دیوید وایت‌هاوس، سرپرست تیم باستان‌شناسی سیراف قرار دارد. این موزه شامل سه بخش اصلی است.

در بخش اول، بازدیدکنندگان می‌توانند از قبور سنگی، صنایع سفالی، سنگ‌نوشته‌ها و آثار کشف شده توسط تیم دکتر وایت بازدید کنند. در بخش دوم  صنایع دستی محلی و در بخش سوم نیز مجموعه‌ای از آثار دریایی، شامل صدف‌ها و گونه‌های مختلف ماهی‌های بومی به نمایش گذاشته شده است.

نشانی موزه سیراف: در خانه دکتر وایت هاوس و رو‌به‌روی کوچه صدف قرار دارد.

آتشکده سیراف

در نزدیکی دره لیر، آتشکده سیراف، معروف به تل گنبد، واقع شده است که چشم‌اندازی فوق‌العاده از دریا و دره لیر را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد. این بنا که به شکل مربعی طراحی شده، دارای هنر گچ‌بری زیبایی است و در گذشته به عنوان آتشکده مورد استفاده قرار می‌گرفته و در آیین‌های زرتشتی نقش مهمی ایفا می‌کرده است.

نشانی آتشکده سیراف: این آتشکده در تپه ای مشرف به دره لیر،واقع در شمال غربی بندر سیراف است.

آرامگاه قطب الدین شیرازی

این آرامگاه در محیطی آرامش بخش قرار گرفته و برای دوستداران تاریخ و علم جذابیتی خاص دارد. در مجاورت این آرامگاه، بقایای تاریخی از جمله سفال‌های کشف شده مرتبط با دوران پیش از اسلام دیده می‌شود.

نشانی آرامگاه قطب الدین شیرازی: این آرامگاه در گلزار شهدای بندر سیراف واقع شده است.

آبگیر دره لیر

آبگیر دره لیر یکی از جاهای دیدنی بندر سیراف است که داخل دره ای عمیق جای دارد.

این آبگیر که برای تامین آب آشامیدنی کاربرد داشته، به عنوان نمونه ای از طراحی هوشمندانه در عصر قدیم شناخته می‌شود.

به دلیل نمای تاریخی و قرارگیری در مرکز طبیعت، بازدید از این آبگیر می‌تواند تجربه ای بی نظیر برای گردشگران را به ارمغان بیاورد.

نشانی آبگیر دره لیر: این آبگیر در دره لیر بندر سیراف قرار دارد.

مسجد امام حسن بصری

مسجد امام حسن بصری که به سال ۱۸۸ هجری قمری ساخته شده، بر تپه‌ای مشرف به گلزار شهدای بندر سیراف واقع شده و نمونه‌ای از معماری اسلامی دوران ایلخانی را به نمایش می‌گذارد. باستان‌شناسان معتقدند که این بنا در ابتدا دژ یا آتشکده‌ای از دوره ساسانیان بوده و پس از ظهور اسلام به مسجد تبدیل شده است.

این مسجد دارای صحن مربع‌شکلی است که در سه طرف آن رواق‌هایی با ستون‌های مدور قرار دارد. مسجد امام حسن بصری در سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و از جاذبه‌های گردشگری بندر سیراف به شمار می‌آید.

نشانی مسجد امام حسن بصری: این مسجد در گلزار شهدا قرار گرفته است.

مناسب ترین زمان برای سفر به بندر سیراف چه موقع است؟

برای تجربه‌ای تکرار نشدنی در بندر سیراف، انتخاب زمان مناسب بسیار مهم است. بهترین فصل‌ها برای بازدید از این بندر، پاییز و زمستان هستند، زیرا در این ماه‌ها هوای معتدل و مطبوع با نسیم ملایم دریایی حاکم است. بهار نیز، به‌ویژه در فروردین و اردیبهشت، زمان مناسبی برای سفر به سیراف است، چرا که هوای دلنشینی دارد.

اما تابستان‌های این منطقه به شدت گرم و شرجی هستند و امکان اینکه برای بسیاری از گردشگران ناخوشایند باشد وجود دارد. اگرچه زیبایی خلیج فارس در فصل تابستان نیز قابل توجه است، بهترین زمان برای تجربه سفر به بندر سیراف، اواسط پاییز تا اواخر زمستان است.

کلام اخر

بندر سیراف، یکی از شهرهای تاریخی و گردشگری استان بوشهر، به دلیل ویژگی‌های متعدد خود شناخته‌شده است. این شهر دارای میراث فرهنگی و تاریخی غنی است و آثار باستانی و بناهای قدیمی آن نشان‌دهنده اهمیت تاریخی این منطقه هستند.

موقعیت جغرافیایی خاص سیراف در حاشیه خلیج فارس و سواحل زیبا و چشم‌انداز دریا، آن را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. همچنین، دوری این بندر از مناطق صنعتی و پالایشگاهی مانند عسلویه موجب شده هوای پاک‌تری داشته باشد، که آن را به گزینه‌ای عالی برای استراحت و تفریح تبدیل می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا