ایران گردی

بهترین موزه‌های میبد کجاست؟

تودی تریپا _ خدمات توریستی: این موزه در محوطه تاریخی و فرهنگی کاروانسرای میبد (تالار شرقی بنا) قرار دارد و در سال 1380 با هدف احیاء و حفظ زیلوهای قدیمی و آشنایی هنردوستان با این هنر دست ساز زیبا افتتاح شد.

در این موزه اختصاصی که تنها موزه زیلو در کشور است، زیلوهای موجود به دو دسته زیلوهای قدیمی و جدید تقسیم می شوند. تعداد زیلوهای تاریخی به 50 عدد می رسد و از قدیمی ترین این زیلوها یک زیلو متعلق به سال 808 هجری قمری است که توسط علی بید بن حاجی میبدی با طرح محراب و با تکنیک های خاص نسبت به سایر زیلوهای سه رنگ آبی ساخته شده است. سفید و قرمز.

موزه سفال نیز در لابی انتهای تالار موزه زیلو قرار دارد و اشیاء آن به دو دسته سفالی (سفال) و سفالی تقسیم می شود. بیشتر اشیاء معاصر و حدود یکصد سال قدمت دارند و وجه تمایز آنها نقوش خاصی است که به ندرت در سفال و سرامیک استفاده می شود.

بهترین موزه های میبد کجا هستند؟

این کاروانسرا ساختمانی آجری با شیروانی بلند است و مانند اکثر کاروانسراهای دیگر دارای فضاهایی از قبیل حجره، ایوان، ایوان، اصطبل، انبار و مخزن است. برخلاف معمول، اصطبل ها به صورت حلقه ای در اطراف ساختمان نیستند، بلکه تنها در پشت نماهای شرقی و غربی قرار دارند. از ویژگی های این بنا وجود حوض هشت ضلعی در وسط حیاط است که آب قنات وارد آن شده و حوض را پر می کند.

موزه سرامیک؛ دیدنی و زیبا

موزه سرامیک میبد در مجموعه آب انبار حاج علی محمد در زمینی به مساحت 500 متر مربع و زیربنای 250 متر مربع واقع شده است. مجموعه موزه شامل بیش از 100 شی سرامیکی از دوره های مختلف از جمله انواع ظروف، سفال و سفال های قدیمی است. ساختمان تانک مربوط به دوره قاجاریه است. قدیمی ترین اثر موجود در موزه یک ظرف سفالی مربوط به دوره مادها است که باستان شناسان آن را در محوطه های باستانی میبد کشف کردند. موقعیت خاص این مخزن در مسیر گردشگری میبد یکی از مهم ترین دلایل مرمت این مخزن و تبدیل آن به موزه سرامیک میبد است.

بهترین موزه های میبد کجا هستند؟

موزه سفال و سفال میبد در مجموعه آب انبار حاج علی محمد مربوط به دوره قاجاریه در زمینی به مساحت 500 متر مربع و با زیربنای 250 متر مربع در میبد و بیش از 100 نوع شی سرامیکی از دوره های مختلف، از جمله هر کشتی. سفال و سفال های قدیمی وجود دارد که در معرض دید عموم قرار گرفته است.

قدیمی ترین اثر این موزه یک کوزه سفالی متعلق به دوره مادها است. باستان شناسان این اثر را از محوطه های باستانی میبد دریافت کرده اند. ساختار این مخزن نیز مانند سایر مخازن مسیر است، فضای اصلی استراحت و نماز بر روی راه پله تعبیه شده است. خزانه در ضلع جنوبی بنا قرار دارد و با دو بادگیر و گنبد آجری در محوطه مسجد خودنمایی می کند. موقعیت خاص این مخزن در مسیر گردشگری میبد یکی از مهمترین دلایل مرمت این مخزن برای احیای آن و تبدیل آن به موزه سرامیک میبد است.

گشت و گذار در موزه زیلوی

موزه زیلوی میبد در تالار شرقی کاروانسرای میبد و در کنار حصار تاریخی شارستان واقع شده است. این بنا به احتمال زیاد بر روی ویرانه های یک کاروانسرا قدیمی ساخته شده است. زیرا این مکان جزو کاروانسراهای متوسط ​​دوره صفویه است.

کاروانسرای میبد هسته اصلی یکی از کامل ترین مجموعه های جاده ای بوده و در کنار آن بناهایی چون کمپ، مخزن و یخچال قرار دارد. این کاروانسرا از چهار ایوان، ایوان های بیرونی، سردر ورودی، حیاط مرکزی، حوض، مهتابی، چهار دهلیز زیبا، فضاهای سرپوشیده در شرق و غرب، 100 حجره و ایوان تشکیل شده است. اصطبل های این محل به صورت حلقه ای در اطراف بنا نیستند، بلکه در پشت دیوارهای شرقی و غربی قرار دارند.

ورودی این کاروانسرا در قسمت شمالی و در کنار آب انبار است و در دو طرف آن بازار دیده می شود. هر چند ورودی آن بدون هشتی است و مستقیماً به ایوان شمالی منتهی می شود. دهانه انتهای ایوان نقش هشتی را ایفا می کند.

بهترین موزه های میبد کجا هستند؟

موزه زیلو و پلاس میبد دارای 55 تخته از بهترین زیلوها است که در دو بخش زیلوهای قدیمی و جدید به نمایش گذاشته شده است. قدیمی ترین اثر این موزه زیلوی مسجد جامع میبد است که تاریخ 808 هجری قمری روی آن دیده می شود. این زیلو توسط علی بیدی بن حاجی میبدی با طرح محراب و با تکنیک های خاص نسبت به سایر زیلوها در سه رنگ آبی، سفید و قرمز بافته شده است.

موزه میبد همچنین دارای یک زیلو بسیار زیبا متعلق به قرن دوازدهم هجری است که با وجود از دست دادن 50 درصد آن همچنان طرحی زیبا از 24 قالی بر روی آن وجود دارد.

زیلوهای قسمت جدید موزه ابعاد کوچکتری دارد و در سالهای اخیر توسط آقای پوجا و مرحوم استاد بگستانی بافته شده است.

در ورودی موزه تابلویی با نقوش زیلو اصیل مانند کلید، کلید، چهار چشم یا چهار باند، هشت پر تراشیده، یک شاخ گاو کوچک با هشت پر و گچ و دور تالار ورودی قرار دارد. مواد اولیه تولید زیلو به همراه ماشین آلات ریسندگی و پنبه قابل مشاهده است.

  • بازدید از موزه زیلو در هر روزی به جز ایام امام خمینی (ره)، پیامبر (ص)، شهادت امام جعفر صادق (ع)، شهادت حضرت علی (ع)، ایام تاسو امکان پذیر است. الف و عاشورا
  • ساعت کاری موزه از 8:30 صبح تا 17:30 بعد از ظهر است.
  • موزه زیلوهای تاریخی تا بهبود شرایط بهداشتی دوران کرونا و واکسینه شدن افراد بیشتری تعطیل است و بازدید با هماهنگی قبلی و با کارت واکسیناسیون و در شرایط کاملاً بهداشتی خواهد بود. در واقع به دلیل باز بودن ویترین ها و آسیب پذیری غیور نسبت به مواد ضدعفونی کننده، نمی توان به طور مداوم فضا را ضدعفونی کرد و در نتیجه خطر آلودگی برای بازدیدکننده و متصدی آن بالاست.
  • علاوه بر بازدید از موزه که در تالار شرقی کاروانسرا قرار دارد، می توانید از قدیمی ترین کاروانسرای میبد، آب انبار روبروی کاروانسرا، یخچال میبد روبروی خیابان و در نهایت میبد چاپارخانه در کنار یخچال دیدن کنید.

بهترین موزه های میبد کجا هستند؟

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا