ایران گردی

بهترین سوغات خوراکی سیستان و بلوچستان چیست؟

به گزارش تودی تریپ، به نوشته کجارو، سیستان و بلوچستان سرزمینی پهناور و کویری در جنوب شرقی ایران نه تنها با جاذبه های تاریخی و طبیعی خود مسافران را به سوی خود می کشاند، بلکه طعمی به یاد ماندنی از شیرینی های سنتی و اصیل خود را نیز عرضه می کند.

در این مطلب گشتی در میان سوغاتی های خوراکی این استان می زنیم و با طعم شیرینی های لذیذ و لذیذ آشنا می شویم که هر کدام حکایتی از سنت و فرهنگ این منطقه را به همراه دارند.

شیرینی های رنگارنگ و خوشمزه

  • لاندو: این شیرینی دلچسب و خاص از گندم، کنجد و خرما طعمی گرم دارد و به همین دلیل یکی از غذاهای مورد علاقه کودکان به حساب می آید. لندو سوغات معروف سیستان و بلوچستان طعمی منحصر به فرد دارد و برای پذیرایی از مهمانان و مصرف روزانه در عصرانه استفاده می شود.

  • تجی: این شیرینی خوشمزه و مقوی از جوانه گندم، آرد گندم، چربی حیوانی و آب تهیه می شود. برخی بر این باورند که تجگی شبیه سمنو است و آن را «سمنوی جنوبی» می نامند. تهیه آرد جوانه گندم برای پخت این شیرینی از دی ماه آغاز می شود و تا عید نوروز ادامه دارد.

  • چنگال: نان چنگال با طعم بی نظیرش گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. این نان شیرین سنتی از گذشته تاکنون با دوغ خورده می شود و برای پذیرایی از سفره های نذری، افطار ماه مبارک رمضان، مهمانی ها و مجالس استفاده می شود. برای تهیه این شیرینی از خرما، نان محلی تافتون یا نان سیسرک، کنجد، روغن حیوانی و شکر استفاده می شود.

  • کوکی های زابلی: این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار در اشکال مختلفی درست می شود که شکل سنتی آن مثلثی است. در گذشته استفاده از کلوچه خرمایی برای پذیرایی از نوروز بایرام، جشن ها و اعیاد مذهبی رایج بود. اما امروزه برای سرو در تمام فصول و همچنین به عنوان صبحانه و غذای کودکان استفاده می شود.

بهترین سوغاتی های خوراکی سیستان و بلوچستان کدامند؟

نان های اصل و محلی

  • حفره ها: این نان چرب طعم بی نظیری دارد و در انواع غذاها و خورش ها استفاده می شود. برای درست کردن دوتین ها از آرد و آب و نمک استفاده می شود و بعد از آماده شدن خمیر به دو قسمت تقسیم می شود و بعد از استراحت هر کدام از چانه ها را جداگانه پهن می کنند و روی آن را کره می زنند.

  • برک: این نان محلی که اغلب با سبزیجات محلی و سبزی هایی مانند سوزی یا اسفناج پر می شود طعم بی نظیری دارد. بورک را معمولا به صورت مثلثی می پیچند و در فر یا فر می پزند.

  • پوراناس: این نان که بیشتر در بین عشایر و عشایر سیستان و بلوچستان رایج است بسیار راحت و سریع تهیه می شود. زنان عشایری روی ماسه ای که روی آتش گرم می شود نان درست می کنند.

  • خلفا: این نان اصیل و محلی منطقه زابل به دلیل طعم و بافت لطیف بسیار محبوب است. برای تهیه این نان از آرد گندم، تخم مرغ، شیر، آب، مخمر، شکر، زردچوبه، تخم گشنیز، رازیانه، سیاه دانه و زعفران استفاده می شود.

  • تیموش: این نان خوش طعم و لذیذ بافتی شبیه نان پیتا دارد و در مقایسه با تکه های پیاز نازک است. نان تیموش از مخلوطی از مواد اولیه مانند آرد، آب، روغن و نمک تشکیل شده است.

بهترین سوغاتی های خوراکی سیستان و بلوچستان کدامند؟

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا