بهترین جاذبههای گردشگری بهاباد یزد
تودی تریپا _ خدمات توریستی: شهرستان بهاباد با 8235 کیلومتر مربع وسعت در 200 کیلومتری یزد و 85 کیلومتری بافاق قرار دارد.
این شهرستان دارای دو بخش «مرکزی» و «اسفیج» و مناطق حاصلخیز جلگه و یالکی بنستان و 249 آبادی و آبادی و کشتزار است.
مجموعه حاج مهدی شامل مسجد آب انبار، حمام و حسینیه از آثار باستانی بهاباد است و دارای آبهای زیرزمینی فراوانی است.
دیدنی های طبیعی و بهتر بهاباد
رودخانه نمک
رودخانه ساحلی بهاباد در قسمت شمالی شهر بهاباد یزد قرار دارد و علت شکل گیری آن قرار گرفتن روی گسل فعال در این ناحیه است.
رودخانه زیبای شور در شهرستان بهاباد به طول 11 کیلومتر از جنوب کوه های آسفیچ و بنستان تا شمال دشت کویر امتداد دارد و عرض آن در نقاط مختلف به دلیل تغییر دیواره ها متفاوت است. متوسط دبی آب 85 لیتر در ثانیه است.
رودخانه ساحلی تنها رودخانه دائمی بهاباد در طول سال دارای آب بوده و در مسیر خود به سمت کویر مناظر جالب و دیدنی ایجاد کرده است.
پوشش گیاهی (نبکا) و اراضی اطراف رودخانه شور بهاباد از نظر زمین شناسی و جغرافیایی نیز بسیار حائز اهمیت است، بنابراین کویرگردی اطراف رودخانه شور بسیار هیجان انگیز و خاطره انگیز است.
کوه سنگاب بهاباد
کوه سنگاب یکی از جاذبه های شهرستان بهاباد است که همه روزه گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.
پدیده های طبیعی مانند تگرگ و طوفان باعث شکل گیری کنده کاری های زیبایی در این کوه شده است، از این رو این کنده کاری ها که مشابه آثار دست ساز بشر است گردشگران را شگفت زده می کند.
کوه سنگاب در شرق بهاباد و در ناحیه کویری و در کنار جاذبههای فراوانی چون تپههای شنی بادگیر. دگ، دریاچه نمک و دشت های زیبا در این شهر یافت می شود.
دریاچه نمک بهاباد
دریاچه نمک در کویر شرقی بهاباد یکی از دیدنی های این شهر است که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.
این دریاچه زیبا در فاصله 85 کیلومتری بهاباد و در دل کویر قرار دارد و نبود جاده و دور از مرکز شهر باعث می شود افراد کمی از وجود آن باخبر شوند و این پتانسیل زیبا از چشم ها دور بماند.
کویر بهاباد
کویر بهاباد در 200 کیلومتری شرق یزد قرار دارد که از شمال به کویر ساغند، از جنوب به استان کرمان، از غرب به شهرستان بافق و از شرق به کویر لوت و ذخیرهگاه طبیعی نایبندان محدود میشود.
در حوزه آبخیز دشت کویر رودخانه شور (مهمترین رودخانه منطقه) جریان دارد که از کوههای آسفیچ و بنستان سرچشمه گرفته و به دشت کویر می ریزد.
از نظر آب و هوا، منطقه کویری بهاباد در منطقه ای گرم و خشک قرار دارد و به دلیل وجود شن های روان، تپه های ماسه ای و دشت ها و کوه های برهنه است. باد به شکل طوفان های شن شدید با سرعت 90 کیلومتر در ساعت می وزد.
در این منطقه میزان بارندگی بسیار کم بوده و میانگین بارندگی سالانه بین 100 تا 350 میلی متر است که با توجه به ارتفاع از سطح دریا متغیر است.
نوسانات دما در منطقه کویری بهاباد بسیار متغیر است و گاهی از 45 درجه سانتی گراد بالای صفر تا 20 درجه سانتی گراد زیر صفر متغیر است.
جاذبه های تاریخی و گردشگری بهاباد
قلعه جنت آباد
قلعه جنت آباد یکی از بناهای مربوط به دوره زندیه است که در بخش مرکزی شهر بهاباد و نزدیک روستای احمدآباد قرار دارد.
پس از گذشت صدها سال هنوز حصار و چهار برج دیده بانی در این بنای تاریخی پابرجاست و مکانی مناسب برای علاقه مندان به آثار تاریخی است.
نمازخانه هایی با نماهای زیبا و اتاق ها و راهروهایی به سبک معماری زندیه در قلعه جنت آباد ساخته شده است که همچنان مورد توجه تاریخ دوستان است.
بنای تمام آجری قلعه جنت آباد مربع شکل و هر ضلع آن 500 متر طول دارد.
حمام حاجی آباد بهاباد
حمام حاجی آباد بهاباد که قدمت آن به دوران قاجار می رسد در شهرک بافق، بخش بهاباد، روستای حاجی آباد واقع شده است و این اثر در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۸۳ به شماره ثبت ۱۲۶۶۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مصالح اصلی در این حمام قدیمی از آجر و ساروج استفاده می شد که با آجر فرش پوشیده شده بود.
لازم به ذکر است که بعد از ورودی حمام دهلیزی وجود دارد که توسط راهرویی باریک و کوتاه به ورودی اصلی حمام متصل می شود.
خانه سنگی بهاباد (خانه آل طاها بهاباد)
خانه سنگی بهاباد خانه ای قدیمی و منحصر به فرد است که تماماً از سنگ، مصالح بومی این منطقه ساخته شده است.
این بنا که به خانه آل طه نیز معروف است، تماماً از سنگ ساخته شده است تا ساختمان را در زمستان در سرما و در تابستان گرما نگه دارد.
طبق تحقیقات محلی قدمت خانه سنگی بهاباد بین 200 تا 250 سال تخمین زده شده است. یکی از نکات قابل توجه نمای صاف و یکدست این بنا است که با سنگ های صاف ساخته شده است.
جالب است بدانید که این خانه دارای سقف های کاذب است که در بالای درهای این بنا دیده می شود.
روش ساخت این سقف بدین صورت است که در زیر این سقف از نخ هایی به عنوان نگهدارنده استفاده می شود و سپس با استفاده از گچ که در همان قسمت تهیه می شود، سنگ های صاف و ریز به این نخ ها می چسبانند.