آلاشت کجاست؟
تودی تریپ: نام آلاشت از کلمه مازنی گرفته شده است. در واقع آلاشت یعنی آشیانه عقاب و- علت انتخاب این نام برای این منطقه کوهستانی بودن منطقه و عقاب هایی بود که در این کوه ها لانه می کردند.
اگر عاشق طبیعت گردی و تفریحات شبانه هستید، با کمپینگ در این منطقه ممکن است شاهد پرواز عقاب ها بر فراز آسمان آلاشت باشید.
شاید آلاشت منطقه وسیعی نباشد اما طبیعت و جاذبه های آن کافی است تا شما را برای مدت طولانی هیدراته نگه دارد. دیدنی های آلاشت به طبیعت آن محدود نمی شود. اگرچه بسیاری از افراد به دلیل آب و هوای بی نظیر و تابستانی اینجا را انتخاب می کنند.
دیدنی های آلاشت
شاید برایتان عجیب باشد، اما مناظر طبیعی و تاریخی بی نظیری در این منطقه خنک ییلاقی وجود دارد که با دیدن آن ها جسم و روحتان جلا می یابد. دیدنی های این شهر عبارتند از:
- موزه مردم شناسی: این موزه خانه پدری رضا شاه پهلوی بوده که امروزه به موزه مردم شناسی این شهر تبدیل شده است. در این موزه که ظاهری خشتی دارد بیشتر سبک زندگی مردم این شهر به نمایش گذاشته شده است.
- مکان تاریخی: در این شهر بافت تاریخی و قدیمی وجود دارد. در این منطقه بناهای خشتی به جای مانده از دوران قاجار و موزه معروف این شهر وجود دارد. همچنین این بناهای خشتی در فهرست آثار ملی ایران قرار دارند.
- رصدخانه: همانطور که گفتیم مرتفع ترین رصدخانه کشور در این شهر قرار دارد که پایگاه بسیاری از علاقه مندان به نجوم محسوب می شود. این رصدخانه حدود 1800 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. به همین دلیل این منطقه در شب آسمانی صاف و پرستاره دارد.
- روستای چروت: این روستا یکی از جاذبه های آلاشت مازندران محسوب می شود که زیبایی منحصر به فردی دارد. در این روستا آبشارها، غارها و چشمههای مختلفی دیده میشود که برای طبیعت گردی مناسب است.
- روستای لیند: روستای لیند نیز از دیگر مکان های طبیعی این شهر است.
از دیگر مکان های دیدنی آلاشت مازندران می توان به رستم دکات، معبد دختر پاک، مسجد امام حسین و امامزاده حسن اشاره کرد. ناگفته نماند که ورود مردان به معبد دختر پاک ممنوع است.
در زمستان نیز می توانید از این شهر دیدن کنید. اما جاده و کوه های این شهر پر از برف است و ممکن است جاده بسته باشد.
ناگفته نماند که این شهر در فصل پاییز منظره بسیار کاریزماتیکی دارد که اگر عکاس باشید لحظه ای دوربینتان را روی زمین نمی گذارید.
چرا که طبیعت این شهر به قدری منحصر به فرد است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
جاده آلاشت
اگر این سوال دارید آلاشت کجاست؟ باید گفت این شهر در نزدیکی سوادکوه در استان مازندران قرار دارد.
همچنین در فصل تابستان از مناطق خنک مازندرانی برای تعطیلات به شمار می رود. ناگفته نماند که این شهر حدود 1800 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
جاده دسترسی به آلاشت مازندران
برای سفر به این شهر جذاب می توانید از مسیرهای زیر استفاده کنید:
- مسیر تهران به آلاشت با قطار: ابتدا بلیط قطار تهران ساری را بخرید و در ایستگاه پل سفید پیاده شوید. سپس با تاکسی به سمت آلاشت بروید. ناگفته نماند که می توانید ورسکی موست زیبا را با قطار نیز ببینید.
- مسیر آلاشت با ماشین شخصی: ابتدا به سمت جاده فیروزکوه رفته و پس از عبور از پل ورسک طبق تابلوها وارد این شهر شوید.
ناگفته نماند که این شهر ترمینال اتوبوس یا فرودگاهی ندارد. اما می توانید از ایستگاه قطار یا هواپیمای شهرهای دیگر استفاده کنید و از آنجا با تاکسی به سمت آلاشت حرکت کنید.
از تهران وارد اتوبان تهران – پردیس شوید سپس مسیر خود را به سمت جاده فیروزکوه ادامه دهید. در این جاده پس از عبور از شهر فیروزکوه و زیر آب به منطقه پل سفید می رسید.
از پل سفید عبور کنید تا به سه راهی آلاشت برسید.
در سمت چپ جاده مسیر 37 کیلومتری پیش رو است و باید از یک جاده فرعی عبور کنید تا حدود 45 دقیقه بعد به آلاشت برسید.
قبل از ورود به شهر آلش محله ای به نام کربر وجود دارد. بعد از کربر و نزدیک شهر آلش به محلی به نام «کربر تپسر» می رسید که محل اقامت شبانه مردم آلاش است.
اهالی آلاش در شب های تابستان در این مکان جمع می شوند و به گفتگو می پردازند.
بعد از جاده تپسر در ورودی آلاشت مازندران، چهارراهی وجود دارد که جاده سمت راست به مغازه، مسجد، شهرداری، مخابرات، امامزاده حسن یا به قول اهالی سرکوه و روستاهای ضیحون و روستاهای زیحون ختم می شود. سوادرودبار و جاده سمت چپ پایین است. به شهر آلاشت، موزه مردم شناسی و روستاهای هلیچال و چرات می رسد.
جاده امامزاده حسن یا جاده سرکوه جاده ای جنگلی است که هر چه بالاتر بروید زیباتر می شوید. این منطقه بکر به پارک جنگلی نیز معروف است.