آدرس تالاب قوری گل تبریز کجاست؟
تودی تریپ: این تالاب از نظر گردشگری و به دلیل وجود شرایطی مانند وجود چشم انداز مناسب برای تنوع پرندگان آبزی، دسترسی به مراکز شهری و وجود منافع عمومی یکی از جاذبه های مهم استان آذربایجان شرقی است. در تفريح و تفريح در ميان طبيعت از امكانات ويژه اي برخوردار است و به دليل قرار گرفتن در جاده ترانزيتي تهران – تبريز پذيراي مسافران زيادي است.
درباره تالاب کتری گل تبریز
تالاب 200 هکتاری غوری گل در 40 کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد.
این تالاب در ارتفاع 1890 متری قرار دارد و طول و عرض آن چهار کیلومتر و مساحت آن 16 کیلومتر است.
عمق دریاچه در عمیق ترین نقطه به 13 متر می رسد.
غوری گل در زبان ترکی به معنای تالاب خشک است. این تالاب در نزدیکی بستان آباد قرار دارد و جزو آب های راکد آذربایجان به شمار می رود.
لازم به ذکر است شهر بستان آباد در محل شهر باستانی و گمشده «اوجان» ساخته شده است. اوجان پایتخت تابستانی در دوره ایلخانان مغول بود که بعدها به دلیل حوادث آن زمان به کلی ویران شد.
این منطقه که یکی از نقاط دیدنی استان آذربایجان شرقی به شمار میرود، در مسیر ارتباطی جاده ابریشم قرار گرفته، همواره مسکونی بوده و دارای چمنزارهای وسیع و سرسبز و چشمههای آب معدنی است. از این رو مرکز این منطقه از بعد تاریخی و عمرانی «بستان آباد» نامیده می شود.
با توجه به اینکه تالاب غوری گل در مجاورت کوه ها و ارتفاعات پوشیده از برف دامنه شرقی گردنه شبلی قرار دارد و به دلیل تامین آب از محل جاری شدن آب ناشی از بارش برف و باران و همچنین تعدادی از چشمه های زیرزمینی که در کف تالاب جاری است در تمام فصول سال همیشه پر آب است.
یکی از ویژگی های منحصر به فرد این تالاب نسبت به سایر دریاچه های منطقه، شیرین و قابل شرب بودن آب در صورت تصفیه است.
در حال حاضر از این آب برای آبیاری مزارع روستاهای اطراف دریاچه یعنی روستاهای ارشتناب، رامناب و یوسف آباد استفاده می شود.
تالاب خوری گل از نظر پوشش گیاهی دارای تنوع زیادی است. در این راستا بیش از 280 گونه گیاهی در تالاب بین المللی گوری گل شناسایی شده است که 89 درصد آنها در تالاب و بقیه از گیاهان آبزی و نیمه آبزی تالاب و محدوده نزدیک آن هستند.
گیاهان غوطه ور در آب تالاب یکی از جذاب ترین جاذبه های تالاب به حساب می آیند که شامل گونه هایی مانند خارپشت آبی، آلاله آبی، گوشاب شانه دار، انواع جلبک ها و فیتوپلانکتون ها می باشد.
فاصله تبریز – غوری گل
این تالاب در 40 کیلومتری جنوب شرقی شهر تبریز و نزدیک به شهر بستان آباد قرار دارد و دسترسی آسانی دارد.
غوری گل در زبان ترکی به معنای تالاب خشک است و به دلیل عدم اتصال به آب های آزاد در گروه آب های راکد استان قرار می گیرد.
همچنین اطراف آن را دشت های هموار و درختان سرسبز احاطه کرده است و مکانی عالی برای فرار از هیاهوی شهر به حساب می آید.
تالاب غوری گل در ارتفاع 1890 متری از سطح دریا قرار دارد و آب آن از چشمه های زیرزمینی تامین می شود.
علاوه بر این رودخانه های فصلی به آن می ریزند و وارد آن می شوند. به همین دلیل آب تالاب از طراوت خاصی برخوردار است.
تالاب غوری گل در 40 کیلومتری جنوب شرقی تبریز، 15 کیلومتری غرب بستان آباد و نزدیک به روستای یوسف آباد قرار دارد.
برای دسترسی به تالاب از تبریز در جاده ترانزیتی تبریز به بستان آباد به سمت جنوب شرقی حرکت کنید. در حدود 15 کیلومتری بستان آباد و در ضلع شمالی جاده به تالاب گوری گل می رسید.
- نشانی: استان آذربایجان شرقی در 40 کیلومتری جنوب شرقی تبریز، 15 کیلومتری غرب شهرستان بستان آباد
حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که بهترین زمان برای سفر به این تالاب چه زمانی است؟ در پاسخ باید بگوییم که بهار و اوایل تابستان بهترین فصل برای سفر به این منطقه است.
این منطقه در زمستان سفید پوش می شود که البته فرصت خوبی برای برف بازی ایجاد می کند.
اما به دلیل سردی هوا، بیشتر گردشگران روزهای بهاری را برای رفتن به تالاب غوری گل انتخاب می کنند.
اگر به اندازه کافی خوش شانس هستید که به تالاب گوری گل بستان آباد سفر کنید، لذت بردن از فعالیت هایی مانند ماهیگیری، عکاسی و پرنده نگری را فراموش نکنید. همچنین می توانید با کمپینگ در آن از آب و هوای منطقه لذت ببرید.
در مجاورت این تالاب امکانات رفاهی قابل قبولی مانند آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی و باربیکیو وجود دارد که نیازهای اولیه گردشگران را تامین می کند.
همچنین تعدادی اسباببازی برای کودکان وجود دارد که میتوانند از آنها لذت ببرند.
تالاب غوری گل در سال 1354 تحت کنوانسیون رامسر به عنوان تالاب بین المللی به ثبت رسید و از سال 1373 به منظور حفظ گونه های جانوری اطراف دریاچه به استثنای مناطق شکار مدیریت می شود.
همچنین به دلیل استقبال فصلی تعدادی از پرندگان مهاجر حفاظت شده از اهمیت ملی و بین المللی برخوردار است.
دریاچه قوریگل با توجه به امکانات مختلف می تواند اهدافی مانند حفاظت از تنوع زیستی، آموزش، تحقیقات علمی، اکوتوریسم و … را در بر گیرد.