ایران گردی

دریاچه گهر چقدر پیاده روی دارد؟

تودی تریپ: خانه از دو قسمت تشکیل شده است که شامل خانه بزرگ (کلاه گهار) و خانه کوچک (کوره گهر) است. این غار بزرگ حدود 1700 متر طول و بین 400 تا 800 متر (حدود 85 هکتار وسعت) دارد و عمق آن در جاهایی به 30 متر می رسد.

حواستان باشد که اگرچه منظره و هوای دریاچه بسیار زیبا و دلنشین است و ممکن است وسوسه شوید در آن شنا کنید، اما بسیار خطرناک است و هیچ تضمینی برای امنیت شما وجود ندارد.

ارتفاع این منطقه از سطح دریا ۲۳۶۰ متر است. زمین شناسان بر این باورند که دریاچه گهر به دلیل قرار گرفتن بر روی گسل اصلی زاگرس بر اثر زلزله ای مهیب به وجود آمده است.

سالانه حدود هفتاد هزار گردشگر از این دریاچه دیدن می کنند که زیستگاه این منطقه را به خطر می اندازد.

در گذشته به دلیل سختی دسترسی به دریاچه، این مکان یکی از بکرترین نقاط ایران به شمار می رفت.

آشنایی با دریاچه گهر

این دریاچه آب شیرین بکر بین رشته کوه های زاگرس و استرانکو قرار دارد. مناظر شگفت انگیز، آب زلال، ماهی قزل آلا، همه از جمله دلایلی هستند که گردشگران را به دریاچه گهر جذب می کنند.

شاید جالب باشد بدانید که این دریاچه از دو بخش عمده و فرعی شامل کله گهر و کوره کهر تشکیل شده است.

دریاچه گهر چقدر فاصله دارد؟

عمق آن بسیار کم است، بنابراین ماهی قزل آلا از کف دریاچه قابل مشاهده است. ساحل این دریاچه در نقاط مرتفع شنی و صخره ای است.

بد نیست بدانید که آب این دریاچه از رودخانه تپل تغذیه می شود و از بستر رودخانه به دریاچه بزرگ و کوچک گخارا می ریزد.

معمولا علاقه مندان به کوه نوردی و طبیعت گردی این دریاچه را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند و به کوه نوردی مفصل و ماجراجویی طبیعت گردی می پردازند.

در طبیعت دلربا این دریاچه درختانی مانند بید، بلوط، سنجد، گردو، انجیر، سیب، گلابی، پسته وحشی، زالزالک، چنار، گنجشک زبان، مازو، انار، چوب و انواع گل و گیاه زیبا با عطر خوش هر یک شما را مست می کند و نشاط می بخشد.

برخی از گل ها مانند لاله های واژگون، لاله های وحشی، زنبق، شقایق و گل همیشه بهار در اطراف دریاچه دیده می شوند و می توانید از همه این شگفتی ها لذت ببرید.

زیبایی این طبیعت به همین جا ختم نمی شود، جاذبه ها و سرگرمی های خاصی هم دارد که در ادامه به شما معرفی می کنیم.

تا دریاچه گهر پیاده روی کنید

با 40 دقیقه پیاده روی می تواند از در خانه بزرگ به در خانه وارد کوچک این دریاچه 5 هکتار آب نسبتاً تمیز ایناهاش و عمق آن تقریبا به دو متر می رسد. اگر دقت کنید می توانید ماهی بازی کنید در کف دریاچه دیدن

دسترسی به دریاچه گهر از دو شهر درود و الیگودر امکان پذیر است. در این قسمت به بررسی هر دو راه دسترسی به این دریاچه می پردازیم.

دریاچه گهر چقدر فاصله دارد؟

تبریک می گویم

پس از رسیدن به دورود باید از این شهر به سمت روستاهای درب آستانه و شاه پیر ولی رفته و از این محل به سمت چشمه خیه و پارکینگ دریاچه گهر ادامه دهید.

راه رسیدن به این قسمت از مسیر آسفالت است و می توانید با ماشین شخصی یا مینی بوس به آن برسید.

از چشمه خیه تا دریاچه گهر، مسیر مالرو 13 کیلومتر جلوتر از شماست که می توانید از آن عبور کنید.

البته می توانید از موتور سیکلت برای سوار یا پیاده شدن از مسیر یا آوردن وسایل خود به دریاچه با کمک حیوانات بومی نیز استفاده کنید.

جاده دورود به دریاچه گهر ممکن است جاذبه های طبیعی کمتری داشته باشد. اما امنیت و آسایش آن بیشتر است و بنابراین برای خانواده ها و دوستداران طبیعت گردی بهتر است.

از الیگودرها

مسیر الیگودرز تا دریاچه گهر سه ساعت و نیم با ماشین و یک ساعت و نیم پیاده است.

این مسیر دشوارتر و کوهستانی‌تر از مسیر دورود است، اما جاذبه‌های طبیعی بسیاری در سال‌های اخیر مورد توجه کوهنوردان قرار گرفته است.

برای این کار باید شهر الیگودرز را ترک کنید و مسیر 65 کیلومتری را با ماشین ادامه دهید.

البته در نظر داشته باشید که این جاده برای خودروهای معمولی چندان مناسب نیست و بهتر است این مسیر را با دنده کامل طی کنید. در مسیر می توانید روستاهای جوشن، زازم، برم، خان آباد و چشمه پر را ببینید.

پس از عبور از این روستاها، دشتی زیبا و وسیع پیش روی شما باز می شود که در اردیبهشت ماه پوشیده از لاله های واژگون است.

ادامه راه بعد از آن سیاه و ناهموار است. اگر 20 کیلومتر با ماشین رانندگی کنید به تپه هیل می رسید.

دریاچه گهر چقدر فاصله دارد؟

شما باید ماشین خود را اینجا متوقف کنید زیرا یک مسیر کوهستانی به طول 7 کیلومتر پیش روی شماست.

در ابتدای جاده روبروی شما روستای تایان قرار دارد و از اینجا می توانید به سمت دریاچه ادامه دهید. در سمت چپ جاده شما رودخانه گهر جاری است و قله های اشترانکو در سمت راست جاده شما قابل مشاهده است.

پس از طی 5 کیلومتر در طول مسیر ابتدا دریاچه کوچک گهر را می بینید که اطراف آن را درختان بید احاطه کرده است و سپس 2 کیلومتر بالاتر در مقابل چشمان شما ساحل دریاچه گهر قرار می گیرد.

تحریریه تودی تریپ

ما در تودی تریپ سعی می کنیم بهترین راهنمای سفر برای تجربه یک سفر لذت بخش را برای شما فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا