دانستنی های سفر

دبی قدیم و جدید چه فرقی با هم دارند؟ + عکس های دبی جدید و قدیم

دبی قدیم و جدید چه فرقی باهم دارند؟ دبی یکی از شهرهای پیشرفته در کشور امارات محسوب می شود که نسبت به گذشته خود تفاوت های زیادی داشته است. این شهر در سواحل جنوب شرقی خلیج فارس قرار گرفته و در سال‌های دورتر فقط یک دهکده ماهیگیری با حدود 800 نفر جمعیت بوده است. شاید شما هم دوست دارید بدانید که تفاوت‌های دبی قدیم با جدید چیست، پس با ما تا انتهای این مطلب از تودی تریپ همراه شوید.

تاریخچه دبی از گذشته تا به امروز

شهر دبی در سال 1833 به عنوان یک قبیله کوچک در امارات با نام قبیله بنی یاس شناخته می شد که فقط و فقط 800 نفر در آن سکونت داشتند. در ابتدا این منطقه به عنوان یک بندر مناسب برای ماهیگیری فعالیت خود را آغاز کرد و به صید ماهی و مروارید پرداختند. رفته رفته بادیه نشینان عرب هم به این منطقه مهاجرت کردند و در منطقه کوچکی به نام باراستیس سکونت یافتند.

اما در ده 1960 میلادی همه چیز متفاوت شد و با شروع استخراج و اکتشاف نفت در دبی، این شهر شروع به رشد چشمگیری کرد. در سال 1369 بود که دبی به عنوان یک شهر شروع به توسعه کرد و با صرف هزینه های هنگفت این شهر به یک شهر توریستی با امکانات رفاهی فوق العاده تبدیل شد.

دبی قدیم و جدید چه فرقی با هم دارند؟

قطعا این روزها با مشاهده‌ی دبی امروزی به این فکر فرو می روید که چرا دبی به این میزان پیشرفت داشته اما کشور ما هنوز به این شکل پیشرفت چشمگیری نداشته است. البته که هر شهر یا کشوری خوبی ها و بدی هایی دارد و دبی هم بدون نقص نیست. اما حاکم دبی توانسته در کوتاهترین زمان ممکن با صرف هزینه های بسیار زیادی، برج های آسمان خراش و هتل های لوکس را در این شهر بسازد. در ادامه می توانید با مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر، اطلاعاتی درباره تفاوت های دبی قدیم و جدید بدست آورید.

1. جاده شیخ زاید در سال 1990 در مقابل اکنون

جاده و بزرگراه اصلی شهر دبی، شیخ زاید نام دارد که طولانی ترین جاده کشور امارات هم محسوب می شود. ساخت این جاده در سال 1971 شروع شد و تکمیل آن نزدیک به 9 سال طول کشید. در حال حاضر برای دسترسی به پالم جمیرا دبی، شهر دبی مارینا و اکثر برج های امارات متحده عربی باید از این جاده عبور کنید. با توجه به ساخت برج ها و آسمان خراش های متعدد در اطراف این جاده، تصویر این جاده نسبت به گذشته به طور کامل دگرگون شده است.

2. دبی مارینا در 2000 در مقابل اکنون

دبی مارینا یک شهر کانال مصنوعی است که در امتداد 3 کیلومتری خط ساحلی خلیج فارس قرار دارد. با ایجاد کانالی برای انتقال آب خلیج فارس به این منطقه، اسکله ای دست ساز ساخته شده است. در این منطقه هم اماکن دیدنی مختلفی مانند اقامتگاه ساحلی جمیرا و مسجد الرحیم قرار گرفته است که نمای دبی مارینا را نسبت به سال 2000 کامل تغییر داده است.

3. دبی واترفرانت در سال 1954 در مقابل اکنون

دبی واتر فرانت یکی دیگر از مناطقی است که نسبت به گذشته در دبی تغییرات زیادی داشته و گردشگران را متعجب کرده است. ترکیبی از کانال ها و مجمع الجزایر مصنوعی در این منطقه قرار گرفته که ساخت این اسکله به طول 8 کیلومتر سال ها طول کشید. این پروژه از سال 2007 آغاز شد اما در بین راه با مشکلات مالی عدیده‌ای مواجه شد و در نهایت به بهره برداری رسید.

4. نهر دبی در سال 1950 در مقابل اکنون

نهر دبی این شهر را به دو بخش تقسیم کرده و بخش عمده ای از تاریخ دبی را به خود اختصاص داده است. سلسله آل مکتوم دبی هم در این بخش از شهر به وجود آمد و در حال حاضر تفاوت های زیادی را در این دو بخش از نهر دبی نسبت به گذشته مشاهده می کنید.

5. فرودگاه دبی در سال 1960 در مقابل اکنون

فرودگاه دبی یکی دیگر از اماکنی است که نسبت به گذشته تغییراتی داشته است. به طور کلی نباید این طور فکر کرد که دبی در گذشته هیچ چیز حتی فرودگاه نداشته و از یک جا به بعد توانسته تمام امکانات رفاهی را فراهم کند. در سال 1959 بود که حاکم وقت دبی یعنی شیخ راشد بن سعید آل مکتوم فرودگاه دبی را ساخت و در آن زمان شامل یک باند فرود 1800 متری می شد. امروزه با توجه به رشد چشمگیر صنعت گردشگری دبی این فرودگاه به یکی از شلوغ ترین فرودگاه های دنیا تبدیل شده است.

6. مرکز شهر دبی در سال 2000 در مقابل اکنون

مرکز شهر دبی در سال 2006 مانند شهری برای جرثقیل ها بود؛ چرا که در این سال ساخت و سازهای زیادی در این منطقه شروع شد و در حال حاضر برج های سر به فلک کشیده دبی را در مرکز شهر مشاهده می کنید. برج خلیفه دبی یکی از این آسمان خراش هاست که در حال حاضر به عنوان بلندترین برج دنیا شناخته می شود.

7. برج ساعت دیره در سال 1969 در مقابل اکنون

برج ساعت دیره دبی یکی از معروف ترین برج های ساعت خاورمیانه است که در سال 1963 ساخته شد. اطراف این برج در گذشته فاقد هر گونه ساخت و ساز و برجی بود، اما امروزه اطراف این برج کاملا آباد شده و می توانید سازه های غول پیکر و عظیمی را مشاهده کنید.

8. مرکز تجارت جهانی دبی در سال 1980 در مقابل اکنون

ساختمان 39 طبقه ای که در سال 1977 ساخت آن آغاز شد و در سال 1980 به بهره برداری رسید، ساختمان مرکز تجارت جهانی دبی بود. این ساختمان در حال حاضر نقش مهمی در اقتصاد دبی ایفا می کند.

9. هتل شرایتون دبی کریک و برج ها در سال 1978 در مقابل اکنون

هتل شرایتون دبی از بهترین هتل های دبی به شمار می رود که بخش مهمی از اماکن توریستی این شهر را به خود اختصاص داده است. همچنین سالانه گردشگران زیادی در این هتل اقامت دارند و به همین دلیل هم رشد این منطقه سرعت بیشتری نسبت به دیگر مناطق دبی داشته است. هتل شرایتون از اولین هتل هایی بود که در جهت جذب گردشگران بیشتر به دبی ساخته شد.

10. مسجد جمیرا دبی در سال 1974 در مقابل اکنون

مسجد جمیرا یکی دیگر از اماکن دیدنی دبی محسوب می شود که در سال 1976 ساخت آن آغاز شد و پس از سه سال به بهره برداری رسید. این مسجد که به سبک سنتی فاطمی ساخته شده تا به امروز تغییر زیادی نداشته، اما اطراف آن به کلی تغییر کرده و ساختمان های زیادی را در کنار این منطقه مشاهده می کنید.

11. داو کروز در سال 1950 در مقابل اکنون

همانطور که پیش از این گفتیم دبی در ابتدا قبیله ای برای ماهیگیری محسوب می شد و از قایق های Dhow در آن استفاده میشد. اما در حال حاضر قایق ها و کشتی های تفریحی کروز در این منطقه تردد دارند که باعث جذب گردشگران زیادی به دبی شده اند.

کلام آخر

دبی قدیم و جدید چه فرقی با هم دارند؟ شهر دبی از آن دسته شهرهایی در دنیا محسوب می شود که در مدت زمان کوتاهی تغییرات چشمگیری داشته و اگر عکس های دبی قدیم با جدید را مقایسه کنیم این تغییرات باورکردنی نیست. در این مطلب به توضیح در این باره پرداختیم و تصاویر مناطق مختلف دبی قدیم و جدید را در اختیارتان قرار داده ایم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا